Встановили особу росіянина, який наказав обстріляти із танка лікарню у Тростянці

Встановили особу росіянина, який наказав обстріляти із танка лікарню у Тростянці

Укрінформ
Правоохоронцями встановлено російського військовослужбовця, який у березні віддав наказ обстріляти із танка лікарню у Тростянці Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"23 березня під час тимчасового захоплення російськими військовими міста Тростянець Сумської області у порушення норм міжнародного гуманітарного права з танка Т-80 було обстріляно Тростянецьку міську лікарню", - ідеться у повідомленні.

У ході слідства вдалося встановити, що віддав наказ про здійснення прицільних пострілів по лікарні командир танка 6-ї танкової роти 12-го гвардійського танкового полку “Шепетівський” 4-ї гвардійської танкової дивізії “Кантимирівська”. На виконання злочинного наказу екіпаж танка здійснив щонайменше три постріли з танкової гармати, унаслідок чого був пошкоджений стаціонарний корпус лікарні, у якому на то момент перебували хворі та персонал лікарні.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури військовослужбовцю рф заочно повідомили про підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: ДБР знайшло у Тростянці документи про плани росії захопити всю Україну

Вирішується питання про проведення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного.

Як повідомляв Укрінформ, у травні двом російським військовим, які прицільно обстріляли з танка міську лікарню у Тростянці, заочно повідомили про підозру.

Фото: www.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-