В ОП розповіли про хід відновлення пошкоджених загарбниками об’єктів інфраструктури

В ОП розповіли про хід відновлення пошкоджених загарбниками об’єктів інфраструктури

Відео
Укрінформ
У Сумській області попри продовження обстрілів території російськими військами з-за кордону відремонтовано понад 370 об’єктів інфраструктури, на Житомирщині - 388 об’єктів, тривають відновлювальні роботи й на Харківщині та Чернігівщині.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Сумська область не перестає зазнавати підступних обстрілів та бомбардувань ані вдень, ані вночі з боку рф. Проте сумчани продовжують давати гідну відсіч агресору, а працівники екстрених, спеціальних та комунальних служб області відновлювати зруйноване війною. В Конотопському, Лебединському, Охтирському, Шосткинському районах області вже відновлено понад 370 об’єктів критичної інфраструктури, житлової забудови та адміністративні будівлі», - зазначив він.

Читайте також: У нас величезні плани відбудови України - Тимошенко

Житомирщина, за його словами, також продовжує відбудовувати зруйноване війною, відремонтовано вже 388 об’єктів інфраструктури, серед яких 302 об’єкти приватної забудови, 19 багатоповерхівок, 25 шкіл та дитсадків, 10 адміністративних будівель, по 6 об’єктів закладів культури та охорони здоров’я, один об’єкт ЖКГ.

Тимошенко зазначив, що Харківська область продовжує потерпати від війни, проте у Харкові та області виконуються аварійно-відновлювальні роботи на 167 об’єктах, 108 уже повністю відремонтовані.

Заступник очільника ОП додав, що кількість об’єктів пошкодженої соціальної та критичної інфраструктури, сфери житлового фонду на Чернігівщині складає 7 212.

Читайте також: Тимошенко розповів, як відбудовують пошкоджене житло на Житомирщині

«Пріоритетом у відновленні, як і раніше, залишаються об’єкти критичної інфраструктури, мережі тепло-, електро-, газо-, водопостачання. Першочергові зусилля та фінансові ресурси направлені на відновлення лікарень, закладів освіти, багатоквартирних будинків. Відновлювальні роботи проводяться безупинно», - пояснив він.

Тимошенко додав, що в результаті бойових дій було пошкоджено 951 об’єкт Чернігівобленерго, наразі проведено роботи з реконструкції та капітального ремонту на 181 об’єкті, ще 770 потребують відновлення.

Крім того, за його даними, у газових мережах пошкодження зазнали 220 об’єктів Чернігівгазу й на всіх об’єктах уже проведені заходи з локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

«На сьогодні 99% споживачів області забезпечені газом. Аварійні бригади Чернігівобленерго та Чернігівгаз працюють в посиленому режимі», - підкреслив заступник керівника Офісу глави держави.

Читайте також: Розмінування Чернігівщини розтягнеться на роки - Тимошенко

Як повідомлялося, з 24 лютого продовжується повномасштабна російська збройна агресія проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-