Загарбники тримають у Чорному морі три носії крилатих ракет «Калібр»

Загарбники тримають у Чорному морі три носії крилатих ракет «Калібр»

Укрінформ
Ворог тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі три надводні кораблі, на борту яких готові до застосування 24 оперативно-тактичні ракети «Калібр».

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Військово-морських сил ЗСУ, передає Укрінформ.

«Станом на 16.08.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 24 ракети; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 8 кораблів та катерів; у Середземному морі - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», - ідеться в повідомленні.

За даними ВМС, за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 28 суден, з них 6 суден рухались з протоки Босфор; до Чорного моря – 18 суден, з них 2 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Будинки димлять та палають: наслідки постійного ворожого обстрілу Бахмута

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, захисники України з 24 лютого по 16 серпня ліквідували близько 43 тисяч 900 російських загарбників, що на 150 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-