Через шторм на морі зберігається висока мінна небезпека

Через шторм на морі зберігається висока мінна небезпека

Укрінформ
Військові закликають громадян не ігнорувати питання мінної безпеки у морі, бо через шторм міни зміщуються.

Про це сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Мінна небезпека зараз дуже висока, оскільки море штормить, і після шторму багато мін може бути зміщена зі свого місця», - сказала Гуменюк.

Крім того, не відомо, які саме міни використовує ворог. «Ми не знаємо, якими саме мінними пристроями було заміновано море. Тому не знаємо, що до берегів приносить», - додала речниця.

Стосовно трагічного випадку в Затоці, Гуменюк повідомила, що працює слідча оперативна група, і остаточні висновки про те, що саме спрацювало, ще будуть зроблені. «Але факт залишається фактом. Ми маємо дві смерті, двох поранених», - сказала вона.

Читайте також: Загрози у напрямку Придністров’я немає, кордон надійно захищений - Гуменюк

Гуменюк зауважила, що рух мін некерований. «Ми ведемо спостереження, і у випадку виявлення заздалегідь попереджаємо про це. Але є випадки, коли міни та вибухові пристрої замулюються у дно, і тоді неможливо їх відстежити», - сказала вона та уточнила, що всі ділянки біля портів відстежуються Адміністрацією морських портів для висновку про те, наскільки надалі їх небезпечно використовувати.

Читайте також: Південь готується до активних дій ворога - Гуменюк

Як повідомлялось, 29 липня мале гідрографічне судно «Шляховик», що належить Держгідрографії, зазнало пошкоджень при зіткненні з міною в українському гирлі Бистре, яке з’єднує Дунай із Чорним морем. Жертв немає, проводяться ремонтні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-