СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини

СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини

Укрінформ
Служба безпеки України затримала агента спецслужб рф, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Про це йдетьсяу повідомленні СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

У своїх «доповідях» зрадник надавав точні координати об’єктів оборони на карті; детально описував стан об'єкта, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію. Також інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та про їх переміщення; вказував кількість облаштованих укріплень.

Загарбники у подальшому використовували цю інформацію для планування «роботи» диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

Зрадником виявився місцевий мешканець, співробітник одного з державних медичних закладів.

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, йдеться у повідомленні.

У свою чергу в ОГП повідомили, що під час затримання у чоловіка вилучено мобільний телефон. За клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте також: СБУ затримала агента рф, за «наводкою» якого ворог вдарив по будівлі Харківської ОДА

Тривають слідчі дії для встановлення обставин, виявлення та притягнення до відповідальності усіх причетних до правопорушення осіб.

Як повідомлялось, у Вінниці заарештували жителя Бахмута, який передавав ворогам інформацію про переміщення ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-