Усі причетні до ядерного шантажу мають відповісти у міжнародному суді - Президент

Усі причетні до ядерного шантажу мають відповісти у міжнародному суді - Президент

Відео
Укрінформ
росія прикривається Запорізькою АЕС, аби залякувати українців та безкарно обстрілювати населені пункти.

Про це у зверненні заявив Президент України Володимир Зеленський наприкінці 171 дня повномасштабного вторгнення, передає Укрінформ.

«Сьогодні хочу звернутися насамперед до мешканців Нікополя, Марганця, Енергодара, Кривого, Запоріжжя та всіх інших наших міст і громад Дніпропетровської та Запорізької областей. Окупанти намагаються надзвичайно цинічно залякувати людей, використовуючи Запорізьку атомну станцію. Вони фактично прикриваються станцією, щоб обстрілювати Нікополь і Марганець. Вони влаштовують постійні провокації з обстрілами території АЕС… Якщо хтось там у Росії думає, що їм це щось може дати, то вони помиляються. Російський шантаж лише мобілізує ще більше глобальних зусиль для протистояння терору", - сказав Зеленський.

Він запевнив - такі дії росії не залишаться безкарними. Усі, хто причетний до ядерного шантажу, мають відповісти перед міжнародним судом, - переконаний Президент.

"Абсолютно всі посадовці держави-терориста, а також ті, хто допомагає їм у цій шантажистській операції з атомною станцією, мають відповідати в міжнародному суді. Це обовʼязково буде. А кожен російський військовий, який або стріляє по станції, або стріляє, прикриваючись станцією, повинен розуміти, що стає особливою мішенню для нашої розвідки та спецслужб, для нашої армії», - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський: Робитимемо все, щоб нові санкції проти рф блокували її атомну галузь

Як повідомлялося, російські війська імітують "обстріли" ЗАЕС із Нікополя, розмістивши артилерійські установки на майданчику станції, де зберігаються важкі металеві конструкції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-