Розмінування в Україні потребують близько 270 тисяч квадратних кілометрів - МВС

Розмінування в Україні потребують близько 270 тисяч квадратних кілометрів - МВС

Укрінформ
В Україні гуманітарного розмінування потребує територія площею близько 270 тисяч квадратних кілометрів - це включно з тимчасово захопленими територіями.

Про це йшлося під час зустріч МВС України та посольства Британії, інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили можливості розв’язання проблем гуманітарного розмінування. Наразі такого розмінування потребує територія площею близько 270 тисяч квадратних кілометрів, включно з тимчасово окупованими територіями», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Розмінування Чернігівщини розтягнеться на роки - Тимошенко

Зазначається, що повне розмінування забруднених вибухонебезпечними предметами територій триватиме 5–10 років. Сторони зустрічі домовилися про опрацювання списку першочергових потреб для піротехнічних підрозділів ДСНС України.

Своєю чергою, окрім можливості розв’язання проблем гуманітарного розмінування деокупованих територій України, під час цієї робочої зустрічі заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян та аташе з питань оборони Великої Британії при посольстві України комодор авіації Пітер Кракрофт обговорили та підготовку військових спеціалістів Національної гвардії.

Читайте також: На Сумщині 20-кілометрова прикордонна смуга повністю замінована - МВС

Делегації, зокрема, обговорили навчання британськими фахівцями військовослужбовців Національної гвардії України (НГУ), зокрема, йшлося про залучення до тренувань офіцерів та командного складу підрозділів та військових частин Нацгвардії України.

За словами Акопян, з самого початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну бійці Нацгвардії боронять Україну в найгарячіших точках: Маріуполь, Авдіївка, Сєвєродонецьк, де проходили найзапекліші й жорсткі бої.

«З першого дня вони на передовій. Тому британська підготовка була б корисною для командування підрозділів НГУ, щоби виконувати бойові завдання ще ефективніше», — заявила вона.

Читайте також: США виділяють Україні $89 мільйонів на розмінування

Заступниця міністра також поінформувала британських партнерів про поточний стан справ у країні, що стосується військової агресії рф та ситуації, яка склалася довкола Запорізької АЕС.

Зі свого боку британські партнери погодилися підтримати МВС у цих питаннях.

Як повідомлялося, Монастирський заявив, що Сумщина залишається найбільш замінованою з деокупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-