Обов'язкову евакуацію можуть поширити не лише на Донецьку, а й на інші області - Верещук

Обов'язкову евакуацію можуть поширити не лише на Донецьку, а й на інші області - Верещук

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук прогнозує, що обов'язкову евакуацію, яка зараз відбувається з Донецької області, можуть поширити і на інші області, що постраждали від бойових дій.

Про це Верещук сказала під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Обов'язкова евакуація з Донецької області здійснюється вперше, і вона поки що єдина. Але наші прогнози і наш аналіз вказує на те, що вона триватиме і в інших регіонах. Ми бачимо зараз погіршення ситуації. А з настанням осінньо-зимового опалювального періоду точно погіршиться, а надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене", - сказала Верещук.

Вона також припустила, що об'єкти теплопостачання та енергії, ймовірно, будуть цілями російських ворожих атак, і не всі пошкодження вдасться відремонтувати.

"Розуміємо, що частина міст і сіл, наприклад, Запорізької, Херсонської, Харківської областей може залишитись без засобів для існування, тепла, що найголовніше, і без світла, що також важливо", – зазначила Верещук.

Читайте також: Евакуйованим з Донеччини держава гарантує захист і підтримку – Верещук

Урядовець відзначила, що влада працює над тим, щоб усі, хто виїжджає з небезпечного регіону, отримали безкоштовно житло та соціальний захист. Вона також звернула увагу на те, що дозволяється українцям евакуюватися з домашніми улюбленцями. «Ми не маємо права бути черствими. Маємо зробити все, щоб родини, які мають домашніх улюбленців, бути створені належні умови», - додала Верещук.

Читайте також: Збоїв у виплатах переселенцям не буде - в уряді запевняють, що вирішили проблему

Як повідомлялося, 2 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області. Перший потяг прибув вранці 2 серпня у Кропивницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-