Верещук: Псевдореферендум – це жалюгідна спроба рф переконати Захід не давати Україні зброю

Верещук: Псевдореферендум – це жалюгідна спроба рф переконати Захід не давати Україні зброю

Укрінформ
Спроби росії провести референдуми на окупованих територіях - жалюгідна спроба, приречена на провал.

Про це у телемарафоні заявила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Це нікчемні спроби кремля пояснити своїм громадянам, за що загинули та ще загинуть десятки тисяч їхніх людей. Також ці намагання спрямовані на Захід. Вони хочуть сказати Заходу, мовляв, ми провели референдум, це вже наша територія, тож не давайте їм зброю, бо це буде війна з росією. Це жалюгідна спроба, яка приречена на провал», - сказала Верещук.

Вона вкотре закликала громадян з тимчасово окупованих територій евакуюватися, аби тих силоміць не змусили йти на псевдоголосування.

«Найкраще, що може зробити такий громадянин, це виїхати з окупованої території. До прикладу, за 5 останніх днів саме з Херсонщини виїхали понад 5 300 людей, які не хочуть і не збираються брати участь у референдумах», - повідомила Верещук.

Також вона закликала не вірити російським даним про опитування думок мешканців окупованих територій.

«Їхні телефонні опитування про настрої населення неправдиві та не релевантні. Тому що люди не мають вільного вибору та свободи такого вибору. Наша розвідспільнота доносить нам, що мізерно малий відсоток тих, хто є колаборантами, місцевих, так би мовити, божевільних, дійсно вірять, що такий референдум може бути проведений. Найкращий референдум проведуть наші партизани і наша армія, яка прийде і закріпить результат», - сказала міністр.

Читайте також: У Мелітополі партизани «пошкодили» штаб «єдиної росії»

Як повідомлялося раніше, у відеозверненні 7 серпня Президент Володимир Зеленський заявив, що росія, якщо піде шляхом псевдореферендумів, закриє для себе будь-яку можливість переговорів з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-