Наслідки можливого підриву Запорізької АЕС обговорили на експертній зустрічі

Наслідки можливого підриву Запорізької АЕС обговорили на експертній зустрічі

Фото
Укрінформ
Про наслідки можливого підриву замінованої Запорізької АЕС йшлося під час зустрічі експертів з журналістами в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До розмови долучились ексочільник Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков, експерт з критичної інфраструктури, енергетичної та екологічної безпеки, автор аналітичної доповіді «Енергетична зброя у геополітичній стратегії росії» Олександр Суходоля, експерт Центру оборонних стратегій та директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, а також колишня заступниця міністра закордонних справ, радниця міністра енергетики Олена Зеркаль.

Головною темою стали можливі наслідки, шляхи розв’язання цієї проблеми зараз або після можливого вибуху на ЗАЕС. На думку експертів, наразі складно прогнозувати розвиток ситуації. За їхніми словами, найвірогідніше, що маніпуляції навколо ЗАЕС – це шантаж України та її партнерів з боку росії.

Читайте також: Генерал рф, який заявив про готовність підірвати ЗАЕС, тероризував Енергодар і Мелітополь

Також говорили про найкращий варіант дій для України – ініціювати термінове створення робочої групи для міжнародного тиску на росію.

Як повідомлялося, останніми днями російські загарбники обстрілюють Запорізьку АЕС. Ракети влучили, зокрема, поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива. Також, за даними Енергоатома, внаслідок обстрілів пошкоджено азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека. Крім того, пошкоджені три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ЗАЕС.

6 серпня українська розвідка підтвердила, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-