У Харкові викрили працівника СБУ, який «зливав» розвіддані росіянам

У Харкові викрили працівника СБУ, який «зливав» розвіддані росіянам

Укрінформ
Служба безпеки України затримала співробітника координаційного штабу Eправління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби рф та передавав ворогу розвідувальні дані.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“За завданням ворога він влаштувався в українську спецслужбу невдовзі після широкомасштабного вторгнення росії. Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогу українські розвіддані про зс рф, а також про плани і діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб”, - ідеться у повідомленні.

росіяни використовували цю інформацію для передислокації власних підрозділів з метою захисту їх від артилерійських ударів ЗСУ. Крім того, ці дані рф використовувала для планування диверсій, а також масованих артилерійських і прицільних ракетних обстрілів стратегічних об’єктів Харкова.

За даними слідства, зрадником є колишній посадовець Харківської міської ради. Він був завербований кадровим співробітником російської фсб, який сам вийшов на нього.

В обмін за співпрацю ворог надав гарантії безпеки зловмиснику і його родині, якби рф вдалося захопити регіон.

За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості агент передавав представнику російських спецслужб через закриті канали зв’язку з дотриманням правил конспірації.

Правоохоронці затримали зрадника “на гарячому” – після того, як він попросив представника спецслужб рф завдати удару по об'єкту, де перебуває особовий склад СБУ.

Читайте також: СБУ ідентифікувала всіх зрадників, які вступили до лав «мвд рф» на Запоріжжі

Агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ запобігла серії замовних убивств представників вищого військово-політичного керівництва і громадських діячів України, зокрема міністра оборони Олексія Резнікова та керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-