Ворог зняв із бойового чергування три кораблі у Чорному, Азовському й Середземному морях

Ворог зняв із бойового чергування три кораблі у Чорному, Азовському й Середземному морях

Укрінформ
російські загарбники упродовж доби зняли три надводні кораблі з бойового чергування в Чорному, Азовському та Середземному морях, наразі продовжують тримати 10 кораблів.

Про це 9 серпня повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на 09.08.2022 у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться два ворожі носії оперативно-тактичних ракет «Калібр», загальний залп – 16 ракет; в Азовському морі морські комунікації ворог продовжують контролювати до 5 ворожих кораблів та катерів; у Середземному морі - 5 ворожих носіїв крилатих ракет «Калібр», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за минулу добу здійснили в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою: до Азовського моря – 41 судно, з них 10 суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 37 суден, з них 2 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Просування армії рф на сході України за останній місяць є мінімальним – британська розвідка

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, 7 серпня морпіхи знищили на Донецькому напрямку близько 15 російських військових та ворожий склад з боєприпасами.

Захисники України з 24 лютого по 9 серпня ліквідували близько 42 тисяч 640 російських загарбників, втрати ворога за день на 300 осіб більші порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-