Мінування та обстріли Запорізької АЕС росією мають ознаки ядерного тероризму - Шмигаль

Мінування та обстріли Запорізької АЕС росією мають ознаки ядерного тероризму - Шмигаль

Укрінформ
Мінування Запорізької атомної електростанції та обстріли цього об'єкту загарбниками мають всі ознаки ядерного тероризму з боку росії.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з послом США в Україні Бріджит Брінк, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм глави уряду.

"Весь світ має об'єднатись для того, щоб запобігти катастрофі. Розраховуємо на підтримку партнерів, щоб якнайшвидше зупинити агресора", - наголосив Шмигаль.

Він додав, що Україна отримує постійну та потужну підтримку США. За словами прем’єра, під час зустрічі йшлося про подальші кроки задля посилення економічної та військової стійкості Української держави.

Шмигаль також розповів Брінк про підготовку до найважчого в історії Європи опалювального сезону.

"Розраховуємо на всебічне сприяння партнерів у закупівлі Україною додаткових об'ємів газу", - додав глава уряду.

Також Шмигаль поінформував американських партнерів про зусилля уряду щодо започаткування нової програми з Міжнародним валютним фондом. Наголосив на необхідності посилення санкційного тиску на агресора, визнання росії державою-спонсором тероризму та ухвалення відповідного законодавства для конфіскації заморожених активів рф і їх передачі на відновлення України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також заявив, що світ має відреагувати на заяви російських військових про готовність підірвати Запорізьку атомну електростанцію та загрозу ядерної катастрофи.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

“Заяви окупантів про мінування Запорізької АЕС та готовність її підірвати, перед цим обстріли, говорять лише про те, що путінські війська геть сказилися та ставлять світ перед загрозою ядерної катастрофи”, - заявив Стефанчук.

Голова ВР нагадав, що Запорізька АЕС - найбільша в Європі та шоста у світі атомна станція, і ця станція належить Україні. Він додав, що співробітники станції працюють під дулами автоматів, аби не допустити аварії.

“Але зараз на шальках терезів не лише ядерна безпека України. Світ має усвідомлювати наслідки дій терористів. І відповідно реагувати”, - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Україна надіслала листи в ООН та МАГАТЕ з вимогою направити безпекову місію на ЗАЕС

Як повідомлялося, 6 серпня українська розвідка підтвердила інформацію, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції.

Також російські військові 5 та 6 серпня обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Ракети влучили, зокрема, поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-