російські військові обстріляли житловий будинок у Донецьку – журналіст

російські військові обстріляли житловий будинок у Донецьку – журналіст

Укрінформ
російські військові обстріляли житловий будинок у Донецьку, про що свідчить траєкторія снаряда, що потрапив у будинок.

Як повідомляє Укрінформ, увагу на обстріл Донецька з боку території, що контролюється росіянами, звернув на своїй сторінці у Facebook журналіст Денис Казанцев.

"Російська армія обстріляла Донецьк і спалилася. Один зі снарядів потрапив до житлового будинку чітко зі східного боку і зруйнував дві квартири. Влучити до цієї частини будинку з українських позицій неможливо. Так прилетіти могло лише з боку Макіївки чи Калінінського району Донецька, які з 2014 року контролюються росією", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: росіяни знову обстрілювали Сумщину з артилерії, мінометів та гранатометів

Журналіст зазначив, що постраждалий будинок розташований по вулиці Молодих шахтарів.

"Будь-хто може відкрити карту і легко переконатися, що в будинок могли стріляти тільки російські військові", – написав Казанський, опублікувавши також фотографії території та траєкторії снаряда в Google-картах.

Він також зазначив, що цього разу обстріл росіянами Донецька був настільки очевидним, що "навіть найнаївніші донеччани стали щось підозрювати".

Читайте також: На Донеччині росіяни за добу обстріляли 10 населених пунктів, багато руйнувань

"Почитав коментарі у міських пабліках. Навіть прихильники росії розуміють, що стріляли свої", – написав Казанський, опублікувавши скріншоти коментарів мешканців міста у соцмережах.

"Інформація про те, що по Донецьку луплять росіяни, зустрічається постійно. Люди постійно пишуть, що місто обстрілюється з боку Макіївки. Виразно чують звуки "мінусів" прямо з міста, неподалік. Але коли снаряд падає на асфальт, визначити звідки він летів складно. А в даному випадку все явно і очевидно. І відвернутися вже неможливо. Цей епізод можна подавати як доказ обстрілів Донецька російською армією", – наголосив журналіст.

Як повідомлялося, раніше російські військові здійснили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися, зокрема, й українські полонені, для звинувачення української сторони у скоєнні "військових злочинів", а також приховування катувань над бранцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-