Пропаганда поширює фейк, що іноземні найманці стріляли по місцевих жителях на Харківщині

Пропаганда поширює фейк, що іноземні найманці стріляли по місцевих жителях на Харківщині

Укрінформ
російські засоби масової інформації поширили дезінформацію, що у Харківській області іноземні найманці відкрили вогонь по місцевих жителях, які не хотіли поступатися своїми будинками.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

“В МО рф заявили: “у Харківській області іноземні найманці відкрили вогонь по місцевих жителях, які не захотіли поступатися своїми будинками, внаслідок конфлікту постраждало 9 цивільних осіб”. Водночас російські експерти-пропагандисти зазначили, що “люди втомилися від бойових дій, тому ексцесів зі стріляниною під час розміщення військ у житлових будинках не уникнути”, - це дезінформація, застерігають у ЦПД.

Також у ЦПД попереджають, що фейком є новина від пропагандистських ЗМІ російської федерації, яку вони поширили з посиланням на бойовиків незаконних збройних формувань, які діють на території Донецької області: “про нелюдське ставлення “Правого сектора” до полонених, оскільки бойовики робили каліками всіх російських військових, що потрапили в полон”.

Читайте також: Братчук пояснив, навіщо росія розкручує фейки про голод в Одесі

Маніпуляцією ЦПД називає заяву від представника російського Міністерства закордонних справ ігоря вишневецького, що “обстріли ЗСУ ядерних об’єктів в Україні можуть призвести до катастрофи, подібної до Чорнобильської і зараз складається досить небезпечна ситуація”.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі, 6 серпня, російська армія знову обстріляла ракетами Харків з території росії, міста Бєлгород. У місті постраждали об'єкти цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-