ЗСУ захопили як трофей копію прапора, встановленого у 1945 році над Рейхстагом

ЗСУ захопили як трофей копію прапора, встановленого у 1945 році над Рейхстагом

Фото
Укрінформ
Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади взяли як трофей прапор 150-ї мотострілецької дивізії російської армії, який загарбники кинули на полі боя.

Як передає Укрінформ, про це 128-ма гірсько-штурмова бригада повідомляє у Фейсбуці.

“У ході бойового зіткнення бійці 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади вибили росіян із займаних позицій на південно-східному напрямку. Ворог панічно втік, залишивши на місці амуніцію, боєприпаси, продукти тощо. Серед інших трофеїв наші бійці виявили й бойовий прапор – точну копію прапора перемоги, встановленого червоноармійцями 1 травня 1945 року в Берліні над Рейхстагом”, - ідеться у повідомленні.

Фото: 128-ма гірсько-штурмова бригада, Фейсбук

Цей прапор часто використовує правонаступниця червоноармійської радянської дивізії – створена в 2016 році 150-ша мотострілецька Ідрицько-Берлінська ордена Кутузова дивізія, яка належить до Південного військового округу росармії та дислокується у Ростовській області. Влітку 2018 року дивізії було присвоєне найменування Ідрицько-Берлінської.

Читайте також: На Донеччині селище Піски перебуває під контролем ЗСУ – Кириленко

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, українські захисники з 24 лютого по 6 серпня знищили близько 41 тисячі 900 російських військових, що на 250 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-