росіяни за добу 40 разів били по Донеччині: у поліції показали наслідки обстрілів

росіяни за добу 40 разів били по Донеччині: у поліції показали наслідки обстрілів

Фото
Укрінформ
російські війська за добу 40 разів обстріляли Донецьку область.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Агресори знищили та пошкодили 25 житлових будинків, дві школи, будівлю Авдіївського коксохімічного заводу, магазин, лінії електропередач. Є загиблі та поранені цивільні жителі.

Зокрема, росіяни вдарили по 20 населених пунктах. Масованому обстрілу – 12 ударів – піддалася Авдіївка. Також під вогнем перебували Бахмут, Костянтинівка, Красногорівка, Курахове, Мар’їнка, Соледар, Часів Яр, Велика Новосілка, Нью-Йорк, Очеретине, Південне, Північне, Щербинівка, Піски, Первомайське, Уманське, Орлівка, Бахмутське, Опитне.

росіяни за добу 40 разів обстріляли Донеччину / Фото: Нацполіція

Ворог бив ракетами, стріляв із танків, артилерії, РСЗВ «Град». Руйнувань зазнали 37 цивільних об’єктів, 25 з них - житлові будинки, зокрема 5 багатоквартирних.

Поліцейські зібрали докази кожного воєнного злочину рф. Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Своєю чергою у Донецькій ОДА додали, що уночі ворог завдав ракетного удару по Кураховому, а також були обстріляні ще декілька міст регіону. 

Читайте також: На Донеччині за добу евакуювалися майже 800 цивільних – ОВА

«Цієї ночі росіяни вели інтенсивні обстріли на Донецькому напрямку та завдали ударів по містах у відносному тилу… Ракетного удару росіяни завдали по Кураховому – влучили у школу та житлові будинки. Ще одну школу пошкодили у смт Курахівка», - написав у Телеграмі голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Він зазначив, що ніч минула напружено в Авдіївській, Мар’їнській та Очеретинській громадах. У Красногорівці пошкоджено п’ять приватних будинків, у Первомайському снаряди влучили поряд із крамницею. Інформація щодо постраждалих наразі не надходила.

Під російські обстріли потрапила Дружківка – пошкоджено п’ять житлових будинків.

Кириленко нагадав, що після опівночі росіяни двічі обстріляли Костянтинівку, знищивши під’їзд у багатоповерхівці. Рятувальники витягнули з-під завалів та заблокованих квартир сімох людей. Ще одним обстрілом росіяни пошкодили школу, обійшлося без постраждалих.

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка, на Донеччині російські війська за добу 5 серпня вбили п'ятьох мирних жителів, ще 14 були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-