Українці об'єднали вільний світ навколо розуміння, наскільки крихкою є свобода - Президент

Українці об'єднали вільний світ навколо розуміння, наскільки крихкою є свобода - Президент

Відео
Укрінформ
Повідомлення про конфліктні ситуації у різних країнах світу свідчать, що країнам необхідно захищати свободу спільними діями.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

"Цими днями в нашому інформаційному просторі та в соцмережах дуже багато повідомлень про конфліктні ситуації та загрози, які є в інших географіях. Спочатку – Балкани, потім – Тайвань, тепер може бути Кавказ... Усі ці ситуації здаються різними, хоча їх об’єднує один факт, а саме: глобальна архітектура безпеки не спрацювала. Якби спрацювала, не було б усієї цієї конфліктності", - сказав Зеленський.

Він додав, що це насправді те, на що Україна звертає увагу не лише 161 день від початку повномасштабної війни, а вже роками. Відтоді, як росія повністю проігнорувала міжнародне право, інтереси людяності як такої.

Читайте також: Зеленський: Потрібна ефективна архітектура глобальної безпеки

"Українці зараз роблять дуже важливу справу для усіх у світі, наш народ об'єднав вільний світ не просто навколо своєї боротьби за свободу, а навколо розуміння наскільки крихкою є наша свобода, свобода кожного народу в Європі та в інших частинах світу. Цю крихкість можна захистити лише спільними діями, щоб це працювало в довгостроковій перспективі має бути ефективна архітектура глобальної безпеки", - зазначив глава держави.

Президент додав: ефективна архітектура глобальної безпеки має гарантувати, що жодна держава ніколи більше не зможе вдаватись до терору проти іншої держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-