Військові рф, ув'язнені за відмову воювати, поскаржилися владі на командирів

Військові рф, ув'язнені за відмову воювати, поскаржилися владі на командирів

Укрінформ
російські військовослужбовці, яких позбавили волі після відмови брати участь у війні проти України, подали заяву до слідчого комітету рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі голова правозахисної організації «Агора» Павло Чиков.

Військові країни-агресора попросили провести перевірку та притягнути винних командирів до кримінальної відповідальності за перевищення посадових повноважень.

Уточнюється, що приблизно 140 російських військовослужбовців позбавили волі та утримували у тимчасово окупованих районах Луганської області України. Заявники зазначили, що їм не пред'являли жодних обвинувачень або документів, які б підтверджували законність позбавлення волі.

«У приміщенні із заґратованими вікнами та залізними дверима, що закриваються на замок зовні, не було елементарних вигод, для природних потреб використовувалося залізне відро та пластикові пляшки, харчування було відсутнє, документи та речі були відібрані», - зазначено в заяві.

Читайте також: На війну в Україну відмовилися повертатись 200 російських морпіхів – розвідка

Раніше російські опозиційні видання докладно розповідали про те, як понад 200 російських військових, котрі відмовляються воювати проти України, утримують у «неофіційних» в'язницях так званої «лнр».

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють мирні міста та села, катують та вбивають мирне населення. При цьому збройні сили країни-агресора зазнають великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-