Єрмак, Кулеба і Залужний розповіли американським партнерам про ситуацію на фронті й потреби ЗСУ

Єрмак, Кулеба і Залужний розповіли американським партнерам про ситуацію на фронті й потреби ЗСУ

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний поінформували американських партнерів про оперативну обстановку на фронті та потреби української армії.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ. 

«У межах постійного діалогу керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний провели телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, радником Президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном і головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі», - зазначається в повідомленні.

Представники України поінформували американську сторону про оперативну обстановку та потреби української армії.

Єрмак, Кулеба та Залужний відзначили вагомий внесок США у посилення обороноздатності України.

Читайте також: Залужний і командувач сил НАТО у Європі обговорили взаємодію штабів

Окрім того, керівник ОП та радник Президента США з питань національної безпеки погодилися з необхідністю організувати найближчим часом розмову лідерів України та США – Володимира Зеленського та Джозефа Байдена, зазначили в пресслужбі.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях. Сили оборони України чинять опір російським військам. Станом на 1 серпня українські захисники знищили близько 41 0300 росіян.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-