Масовані обстріли Миколаєва, удар по Харкову: під ворожим вогнем упродовж доби - сім областей

Масовані обстріли Миколаєва, удар по Харкову: під ворожим вогнем упродовж доби - сім областей

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 31 липня, російські війська здійснили обстріли семи регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 8:00 понеділка, 1 серпня.

У Чернігівській області вночі ворог обстріляв з артилерії Новгород-Сіверський район. За попередніми даними, без жертв та руйнувань. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: На Дніпропетровщині ворог з «Градів» обстріляв Нікополь та Марганець

У Дніпропетровській області росіяни вкотре обстріляли Нікопольський та Криворізький райони. По Марганцю і Червоногригорівській громаді агресори випустили із "Градів" понад 60 реактивних снарядів. Двоє людей поранені. У Марганці пошкоджено 8 приватних житлових будинків, кафе, швейне виробництво, електромережу. Місто частково перебуває без світла. У Червоногригорівській громаді пошкоджено 28 приватних житлових будинків, господарські споруди та автомобілі. Виведена з ладу лінія електропередач. Кілька вулиць опинились без світла. Зеленодільську громаду Криворізького району ворог обстріляв зі ствольної артилерії. Жертв і руйнувань немає.

У Харкові зранку війська рф завдали ударів по Салтівці, відомо про двох постраждалих. За попередніми даними, обстріл вівся з артилерії.

Читайте також: У Миколаєві вночі росіяни зруйнували травмпункт

Вночі росіяни завдали удару по Мерефі. Є влучання у виробництво, одна людина поранена. Вночі був удар по Чугуєву, пошкоджено виробничу будівлю підприємства. росіяни також обстрілювали Чугуївський, Ізюмський, Харківський, Богодухівський райони Харківської області, вели артилерійські обстріли відкритих територій. Горіли господарські будівлі, приватні домоволодіння, хвойні підстилки і поля.

У Луганській області за минулу добу росіяни сім разів обстріляли населені пункти і позиції українських військ зі ствольної артилерії та мінометів. Чотири рази ворог застосовував установки залпового вогню, здійснив три спроби танкового тиску, тричі використовував авіаційну підтримку своїх штурмових дій. У всіх випадках росіяни змушені були відійти на попередньо зайняті позиції. За добу також знешкоджені ще дві розвідувальні групи загарбників.

Читайте також: У Миколаєві та Харкові знову неспокійно: вибухи лунають у різних районах міст

У Донецькій області вночі ворог обстрілював Очеретинську громаду по всій лінії бойових дій, найактивніше — у районі Пісків, Красногорівки і Кам'янки. Вночі також війська рф здійснили обстріл із "Градів" у районі села Ласточкіно. За попередніми данними, серед цивільних постраждалих немає, інформація уточнюється.

Упродовж доби росіяни обстріляли Авдіївку, Карлівку, Миколаївку, Соледар, Бахмут, Мар’їнку, Ягідне, Предтечине, Курдюмівку, Нью-Йорк, Північне. Пошкоджено 9 приватних житлових будинків і багатоповерхівку, пшеничне поле, АЗС, аптеку, гаражі. Донеччина залишається без газу і частково без води та електрики. За добу по області троє людей загинули і 16 були поранені.

Читайте також: Загарбники обстріляли Нікопольський район

Вночі Миколаїв вкотре зазнав масованих обстрілів. Відомо про пошкодення приватних будинків. Спалахнула пожежа на території медичного закладу. Згорів гуманітарний склад з медичними препаратами і продовольством. Руйнації зазнав травмпункт однієї із лікарень, де пошкоджено будівлі, медичний транспорт, вибито вікна. За попередніми даними, без жертв. Детальна інформація уточнюється.

У Баштанському районі Миколаївщини вночі росіяни вели обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади, що спричинило загоряння сухої трави. Постраждалих і пошкоджень немає. Тривають обстріли Березнегуватської громади.

У Херсонській області бойові дії тривають практично у всіх районах, напруженою є ситуація у громадах, які межують із сусідніми регіонами. Через обстріли усе більше сіл опиняються на межі знищення, люди масово виїжджають з пошкоджених будинків. У вцілілі помешкання заселяються загарбники. Напівпорожніми є села у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській та інших громадах.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-