Єрмак – про російський теракт в Оленівці: Світ має справу зі злочинцями

Єрмак – про російський теракт в Оленівці: Світ має справу зі злочинцями

Укрінформ
російські війська завдали прицільний удар по колонії в Оленівці Донецької області, де утримувалися українські полонені воїни, бійці полку "Азов".

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Оленівка. Акт тероризму росіян. Вони завдали по колонії, де утримувались полонені українські воїни, бійці "Азову", прицільного удару. А тепер намагаються брехати, звинувачуючи Україну. Особливо цинічно виглядає інформація про те, що жоден з представників колонії не постраждав", – констатував Єрмак.

Читайте також: Від удару росіян в Оленівці загинули близько 40 українських полонених, поранені 130

Він зазначив, що це далеко не перша провокація російських окупаційних військ з 2014 року. Керівник ОПУ згадав збиття літака MH17, у чому також звинувачували Україну.

На думку Єрмака, мета "оленівського теракту" росіян, який порівнюють із Катинню, має кілька складових.

Керівник ОПУ уточнив, по-перше, це спроба кинути тінь на Збройні сили України та використання західної зброї українською армією. "Не секрет, що росія найбільше прагне зупинити підтримку наших союзників і постійно робить провокації. Бо українська армія із західною зброєю знищує їх війська з минулого. Про цю тактику росіян свідчить й оперативна робота пропагандистів, а також ботоферм у соцмережах, у Твіттері, які розносять вигідні для росіян смисли. Але ми також робимо все, щоб світ дізнався правду. Повірте, світ знатиме, що росія – країна-терорист", – додав Єрмак.

Читайте також: Епіфаній – про обстріл колонії в Оленівці: На росіян чекає суд в Гаазі та новий Нюрнберг

По-друге, за його словами, росія намагається приховати свідчення про масштаби злочинів.

"Терор – це спроба нас зламати, залякати. Але українці давно довели, що відповідь на російський терор буде максимально жорсткою. Саме росіяни вбивають наших людей. Злочин в Оленівці –це ще один доказ того, що росія має бути визнана країною-спонсором тероризму. Їх брехня буде швидко розкрита і зрозуміла всім. Ми відповідаємо на полі бою, а також збираємо докази воєнних злочинів для покарання російських злочинців", – підкреслив керівник ОПУ.

Він запевнив, що кожен російський воєнний злочинець буде в Книзі катів та відповідатиме за всі злочини на лаві підсудних і "не тільки".

Читайте також: Обстріл в Оленівці: Кулеба закликає партнерів визнати рф державою-терористом

"Світ має справу зі злочинцями. Єдине правильне рішення – дати жорстку відсіч", – підсумував Єрмак.

Як повідомлялося, раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні в'язниці загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнські активісти, "неблагонадійні" до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-