На півдні ЗСУ уразили п'ять опорних пунктів ворога та ліквідували 66 загарбників

На півдні ЗСУ уразили п'ять опорних пунктів ворога та ліквідували 66 загарбників

Укрінформ
Українські військові за минулу добу знищили 66 російських загарбників, три танки, іншу військову техніку, а також завдали ударів по п'яти опорних пунктах агресора.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Ворог, переважно тримаючись рубежів оборони, наважився на контрудари на двох напрямках: з Брускінського на Білогірку та з Новогреднєвого на Андріївку. Успіхів не мав. З втратами відійшов. Надвечір ворог знов атакував Миколаїв реактивними системами залпового вогню «Смерч». Влучання у відкриті поверхні одного з районів міста без втрат та руйнувань, лише підкреслює сутність психологічного тиску таких атак», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що авіація ЗСУ завдала по ворогу п'ять ударів. Парами штурмовиків та бомбардувальником уражено три ворожі опорні пункти, гелікоптерними парами - ще два, навколо сіл Бериславського та Херсонського районів.

Читайте також: ЗСУ просуваються на півдні: Данілов дав оптимістичний прогноз

Ракетно-артилерійськими підрозділами за бойовий день виконано 271 вогневе завдання.

При спробі проведення розвідки з подальшою атакою на Миколаївщині, вогнем зенітно-ракетного підрозділу знищено БПЛА типу «Форпост».

Загальні підтверджені втрати ворога становлять: 66 військових, три танки Т-72, три гусеничні мінні загороджувачі, дві гаубиці «Мста-С», самохідна гаубиця «Гвоздика», мінометний комплекс «Сані», три одиниці автотехніки. У Чорнобаївці та Білогірці знищено звичайний і польовий склад боєприпасів.

Читайте також: Пересуватися Антонівським мостом неможливо, логістичні шляхи загарбників зруйновані – ОВА

«Корабельне угруповання ворожих сил в основній своїй масі продовжує переховуватися у ракетно недосяжних районах Чорного моря вздовж південного й південно-східного узбережжя Кримського півострова, а напоготові до нанесення ракетних ударів – два надводні й один підводний носій ракет типу «Калібр», яких заготовлено 20», - додали в ОК «Південь».

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого до 27 липня ліквідували близько 40 070 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-