рф в Сирії теж обстрілювала гуманітарні вантажі, як зараз порт Одеси – Кірбі

рф в Сирії теж обстрілювала гуманітарні вантажі, як зараз порт Одеси – Кірбі

Укрінформ
Ракетний обстріл росіянами одеського порту є повторенням сценарію їхньої брудної тактики, яку вони застосовували в Сирії, коли обстрілювали гуманітарні вантажі.

Про це заявив у понеділок в інтерв’ю CNN координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

«На жаль, ми бачили те саме від росіян і раніше – можна згадати навіть війну в Сирії, де вони завдавали ударів по вантажах гуманітарної допомоги, призначених для громадян Сирії та сирійських біженців», - зауважив представник адміністрації США.

За його словами, це ще одне повторення сценарію брудної російської тактики.

Читайте також: росія знову атакувала Одещину зі стратегічних літаків

Кірбі також зауважив, що ракетний удар рф по одеському порту «безсумнівно суперечить» їхнім заявам про те, що вони беруть на себе зобов’язання добросовісно виконувати угоду. Водночас він висловив сподівання, що цього більше не повториться.

Він також зазначив, що, зі свого боку, США оцінюватимуть, яких саме збитків нанесли ракетні обстріли, і наскільки це може вплинути на функціонування зернових терміналів у порту Одеси.

Читайте також: Договір по зерну: ООН очікує відправлення першого судна найближчими днями

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня російські загарбники атакували Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети були збиті силами ППО України, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Напад стався наступного дня після того, як у Стамбулі відбулося підписання чотиристоронньої угоди між Україною, Туреччиною, ООН і росією. Документ передбачає вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-