У Бундестазі не виключають передання Україні танків Leopard напряму

У Бундестазі не виключають передання Україні танків Leopard напряму

Укрінформ
Німеччина має поставляти Україні важке озброєння, можливо, й танки Leopard 2, напряму, якщо з так званим "круговим обміном" із східноєвропейськими союзниками є проблеми.

Про це заявила голова Комітету з оборони німецького Бундестагу, член Вільної демократичної партії Марі-Агнес Штрак-Циммерман, передає Укрінформ із посиланням на Die Welt.

"Якщо це проблематично для партнерів, ми повинні припинити "кільцевий обмін" та поставляти в Україну напряму – можливо, також (основний бойовий танк) Leopard 2. Часу обмаль", - заявила Штрак-Циммерман.

Німецька політикиня визнала, що у питанні "кругового обміну" є збій, і східноєвропейські союзники не змогли так швидко, як очікувалося, знайти заміну поставкам своєї зброї в Україну.

"Коли справа доходить до "кільцевого обміну", який в принципі є хорошою ідеєю, реальність стикається з бажаннями чи очікуваннями східноєвропейських партнерів – і якось це не поєднується, особливо з огляду на часовий проміжок поставок", - зазначила Штрак-Циммерман.

Читайте також: Уряд Німеччини, попри обіцянки, скоротив військову підтримку України – Die Welt

За її словами, Німеччина не може поставити необхідну техніку так швидко, як хотілося. "Таким чином, ми можемо передавати техніку лише поступово", - додала політикиня.

Як відомо, Штрак-Циммерман, яка є членом Вільної демократичної партії, що входить до правлячої коаліції, від самого початку війни почала активно обстоювати ідею постачання зброї Україні, хоча до 24 лютого займала іншу позицію. Наразі голова Комітету з оборони німецького Бундестагу є одним із основних адвокатів надання нашій державі озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-