ЗСУ можуть готуватися до контрнаступу на Херсонщині або вже його розпочали — ISW

ЗСУ можуть готуватися до контрнаступу на Херсонщині або вже його розпочали — ISW

Укрінформ
Українські війська, ймовірно, готуються до контрнаступу у Херсонській області чи вже його розпочали станом на 23 липня.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань 23 липня заявив, що українські війська захопили невизначені населені пункти в Херсонській області, але закликав українців мовчати про хід просування військ до офіційних заяв української влади.

Кореспондент з питань національної безпеки журналу Foreign Policy Джек Деч 22 липня повідомив, що за словами анонімного високопоставленого військового чиновника США, українські захисники відбили невизначені «частину окупованих росією сіл» на Херсонщині протягом минулого тижня, 15-22 липня.

«Це вказує на те, що ЗСУ здійснили деякі невизначені територіальні наступи вздовж лінії фронту», — йдеться у звіті.

Читайте також: Зеленський: ЗСУ крок за кроком просуваються в Херсонській області

В ISW кажуть, що територія між лінією фронту та Херсоном переважно складається з невеликих населених пунктів, які з меншою ймовірністю повідомлятимуть про переміщення сил і бойові дії. Це дозволяє змінювати контроль над місцевістю в цьому районі без доказів, які з’являються у звітах із відкритих джерел. 

Водночас росіяни також не мають стимулу звітувати про українські «територіальні здобутки». Таким чином, інформаційна динаміка, яка дозволяє ISW повідомляти про наступи окупаційних військ з відносно невеликим відставанням, у цій ситуації діє навпаки.

Читайте також: ЗСУ вдарили ще по одному важливому для ворога мосту на Херсонщині - депутат

Тож дослідники звітуватимуть про хід будь-яких українських контрнаступів у міру своїх можливостей у рамках цих обмежень щодо швидкості появи інформації. Вони також зазначають, що інформація про хід і темпи контрнаступу у відкритому доступі буде обмеженою та відставатиме у часі від подій, що сталися. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-