У Вашингтоні підтвердили, що розглядають можливість надання Україні винищувачів

У Вашингтоні підтвердили, що розглядають можливість надання Україні винищувачів

Укрінформ
Міністерство оборони США вивчає можливість надіслати Україні винищувачі в майбутній перспективі.

Це підтвердив у п’ятницю під час телефонного брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради з питань нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністерство оборони проводить попереднє вивчення цієї можливості щодо потенційного забезпечення українців винищувачами», - зауважив представник Ради з питань національної безпеки.

Водночас, за його словами, не очікується, що це рішення буде ухвалено ближчим часом, оскільки інтеграція літаків, оснащених сучасними системами є складним завданням і потребує часу. У тому числі, уточнив Кірбі, йдеться про належну підготовку пілотів, персоналу, а також забезпечення можливостями обслуговування й ремонту.

Читайте також: Білий дім оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні

«Отже, міноборони продовжить вивчати це, однак ми також продовжимо надсилати зброю й обладнання в Україну в пакетах оборонної допомоги»,- зауважив представник адміністрації США.

Як повідомлялося, минулого тижня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українська влада веде переговори із західними партнерами щодо отримання літаків, а також навчання та тренування українських пілотів на них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-