За добу російські війська 65 разів обстріляли Миколаївщину

За добу російські війська 65 разів обстріляли Миколаївщину

Укрінформ
Упродовж доби російські загарбники здійснили 65 обстрілів Миколаївщини, з них 8 – крилатими ракетами С-300.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

«За добу було 57 обстрілів Миколаївщини засобами РСЗВ і запущено 8 крилатих ракет, які влучили в автомийку, АЗС, газогін, а також у склад гуманітарної допомоги, де зберігалися товари для дітей та старих, та інші цивільні об’єкти. Двоє жителів області зазнали поранень», - зазначив Кім.

За його словами, росіяни не перестають бити по об’єктах цивільної інфраструктури, перелік цілей у них є давно.

Читайте також: У Миколаєві показали наслідки нічних обстрілів

«Вони стріляють куди попало, а звітують про ураження якихось командних пунктів. Дійшло до повідомлень про те, що ми нібито і в квартирах облаштовуємо командні пункти, що є, звісно, нісенітницею», - зауважив очільник ОВА.

Торкнувшись обсягів руйнувань, завданих загарбниками з лютого, Кім констатував, що «зруйновано чи пошкоджено понад 7700 об’єктів, в тому числі довелось відімкнути від енергомережі 30 тисяч 500 абонентів». Внаслідок війни переселились із Миколаївщини до більш безпечних областей понад 24 тисячі осіб.

Втім, акцентував очільник ОВА, бригади комунальників та енергетиків роблять все можливе, щоб підготуватися до осінньо-зимового сезону. Поки що воду до Миколаєва доводиться доставляти.

Читайте також: росіяни випустили по Миколаєву сім ракет С-300, є поранений

«Єдиний варіант того, щоб вода з’явилась у квартирах, це успішне просування підрозділів ЗСУ у бік Херсона і звільнення від військ рф територій, звідки раніше надходила вода до Миколаєва», - сказав Кім.

Крім того, очільник військової адміністрації додав, що є зворотний зв’язок від жителів Миколаєва, до яких він звернувся днями із закликом повідомляти про діяльність потенційних колаборантів, якщо їм про це відомо. «Уже надійшло 96 листів щодо ймовірних коригувальників вогню ворога по місту, хоча не всі виключно інформаційного змісту. Ми опрацьовуємо їх, детальніше про це зможу поінформувати за два тижні, після тимчасового закриття міста в межах комендантської години і проведення разом з військовими заходів щодо виявлення ДРГ», - уточнив Кім.

Відповідаючи на запитання журналістів, очільник ОВА наголосив, що «наразі немає спроб російських військ захопити Миколаїв», а заходи щодо виявлення коригувальників здійснюються ще з березня, коли в Миколаєві розпочав діяти спеціальний аналітичний центр.

Як повідомлялося, станом на 20 липня влада Миколаївщини вже отримала відомості про 18 поплічників ворога, інформацію вивчають українські спецслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-