Ворог не відмовився від ідеї захопити Харків - Синєгубов

Ворог не відмовився від ідеї захопити Харків - Синєгубов

Укрінформ
Війська рф тримаються за раніше зайняті позиції та добровільно не підуть із Харківщини, на захоплені міста чекає тяжка зима, оскільки комунальні послуги там або не надаються, або надаються частково.

Про це сказав в ефірі національного телемарафону голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Цієї ідеї (захопити Харків - ред.) вони не відкинули, і ми це розуміємо. І ми до цього готуємося. З травня ворог не захопив ані жодного метра нової території, наші Збройні сили тримають позиції і намагаються йти вперед, але ворог зосередив увагу на обороні власних позицій, добровільно він з Харківщини не йде», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Подоляк заявив, що рф обстріляла мечеть у Харкові, поки путін просив зброю в Ірані

Він зауважив, що у захоплених громадах різна ситуація щодо забезпечення базових потреб людей і надання комунальних послуг, найгірший стан справ у місті Ізюм, де зруйновано всю інфраструктуру.

«Кожен населений пункт – своя історія. Наприклад, місто Ізюм. Там немає жодних комунальних послуг, немає світла, зв’язку, інтернету. І, звичайно, людям буде найважче в опалювальний сезон. Ми над цим працюємо. Зараз знову запитали щодо офіційної евакуації з цього населеного пункту, чекаємо на результати перемовин», - повідомив керівник області.

За його даними, частково деякі комунальні послуги надаються в захоплених містах Куп’янськ і Вовчанськ.

Читайте також: Кількість поранених через російський обстріл Харкова зросла до 21

«Однак той режим, який влаштував окупант, звичайно, не влаштовує людей. І вони при першій нагоді намагаються виїхати. Ми постійно спілкуємося з головами, керівниками територіальних громад – усі чекають на звільнення», - зазначив Синєгубов.

Як повідомлялося, Харків і райони області щодня зазнають російських обстрілів. За минулу добу, 20 липня, внаслідок обстрілів росіян загинуло четверо мирних мешканців, ще 11 зазнали поранень. Унаслідок обстрілу Харкова вранці 21 липня двоє людей загинули та 21 отримали поранення. За даними поліції, загарбники здійснили обстріл із РСЗВ «Ураган» касетними снарядами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-