За добу росіяни обстріляли сім областей та готуються до «референдумів» – зведення ВЦА

За добу росіяни обстріляли сім областей та готуються до «референдумів» – зведення ВЦА

Укрінформ
російські війська протягом минулої доби обстріляли сім областей України, зокрема тимчасово захоплені території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 21 липня.

У Сумській області минулої доби російські війська знову обстрілювали Шалигинську, Есманську та Білопільську громади. По Новослобідській громаді надвечір росіяни відкрили вогонь із реактивних систем залпового вогню. Жертв немає, інформація щодо наслідків уточнюється.

У Дніпропетровській області ворог вкотре обстріляв Нікопольський район. росіяни били із реактивних систем залпового вогню "Град" по Червоногригорівській громаді. За попередніми даними, без жертв і руйнувань.

Читайте також: росіяни обстрілюють один із найбільш густонаселених районів Харкова

У Харківській області вночі російські війська завдали ударів по Чугуївському району, частково зруйнована будівля комплексу водопідготовки комунального підприємства, постраждалих немає.

Протягом доби загарбники обстрілювали Харків, Чугуївський, Богодухівський та Ізюмський райони. Через ворожі обстріли зруйновані об’єкти інфраструктури, горіли приватні домоволодіння, сміттєзвалища, поля з пшеницею.

За добу на Харківщині постраждали 11 мирних жителів, троє людей загинули, зокрема 13-річна дитина.

У Луганській області населені пункти, у яких захисники України тримають оборону, зазнали двох потужних ракетних ударів, чотирьох тривалих артилерійських атак, п’ятьох обстрілів з мінометів, а також спробу танкового наступу.

У соціальних мережах повідомляють про продовження підготовки до "референдуму" і роботу "волонтерських пікетів", що розповсюджують газету "Республика". На тимчасово захоплених територіях розпочався підбір кандидатів у члени "виборчих комісій".

У Донецькій області протягом доби російські війська здійснювали обстріл усієї лінії фронту. Уночі загарбники зруйнували дві школи — у Краматорську і Костянтинівці.

Також ворог обстріляв промислову частину Краматорська — Старокраматорський та Новокраматорський машинобудівні заводи. Значної шкоди російські війська завдали Бахмуту, вкотре обстрілявши центральну частину міста.

Читайте також: росіяни випустили по Миколаєву сім ракет С-300, є поранений

У Торецьку на подвір'я приватного будинку прилетіла ворожа ракета, однак не розірвалася. Касетним боєприпасом росіяни обстріляли Іванівку Черкаської громади, пошкоджень зазнав приватний будинок. За добу одна людина загинула, п'ятеро дістали поранення.

російські загарбники випустили вночі по Миколаєву сім ракет С-300. За попередньою інформацією, є влучання в об’єкт інфраструктури, автозаправну станцію, газогін і складське приміщення. На цей час відомо про одного постраждалого. Детальна інформація уточнюється.

Уночі під обстрілами перебувало село Широке Широківської громади. Унаслідок влучання в житловий будинок є один загиблий. Також влучання зафіксовані за межами населених пунктів громади.

Уночі обстрілів зазнала і Баштанська громада. Зафіксовані влучання у сільські населені пункти. Частина снарядів не розірвалися. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Також під постійними обстрілами залишаються села на лінії розмежування. Інформація про постраждалих станом на цей час відсутня. Дані щодо руйнувань житлових будинків уточнюються.

У Херсонській області вночі лунали гучні вибухи та постріли. Гучно було у Чорнобаївці та в більшій частині Бериславського району. Знову десятки сіл Великоолександрівської, Калинівської, Нововоронцовської та інших територіальних громад потерпали від обстрілів, практично всі будинки в тимчасово захоплених селах пошкоджені.

Читайте також: За добу росіяни убили одного та поранили п’ять цивільних на Донеччині

Через постійні бої на Херсонщині горять поля з урожаєм та лісові зони. За офіційною інформацією, лише за кілька останніх днів вигоріли понад 230 гектарів пшениці в Бериславському і Генічеському районах, а також близько 10 гектарів лісу поблизу міста Олешки.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Вінницькій, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, на Бахмутському напрямку російські війська без успіху вели штурмові дії з метою захоплення території Вуглегірської ТЕС - українські захисники змусили ворога втікати.

Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївські області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-