Загарбники намагаються розвинути наступ на Бахмут, але зустрічають опір - Гайдай

Загарбники намагаються розвинути наступ на Бахмут, але зустрічають опір - Гайдай

Фото
Укрінформ
На Луганщині не залишилося жодного клаптику землі, не ураженого російською артилерією. Ворог намагається розвинути наступ на Бахмут, але зустрічає опір.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«На Луганщині, мабуть, не залишилося жодного квадратного метру землі, не ураженого російською артилерією. Обстріли дуже щільні. Припиняються лише, коли «втомляється» метал. Населені пункти, в яких наші хлопці тримають оборону на сході, 20 липня зазнали двох потужних ракетних ударів, чотирьох тривалих артилерійських атак, п’ятьох обстрілів із мінометів, переживають наслідки танкового наступу», – зазначив він.

Гайдай наголосив, що окупанти намагаються розвинути наступ на Бахмут, але на їхньому шляху не степ, і ніхто привітно не зустрічає незваних гостей. У кожному, навіть маленькому, населеному пункті росіянам чинять гідний опір.

Читайте також: Бої за Вуглегірську ТЕС: українські воїни змусили загарбників тікати

За його словами, загарбники організували декілька спроб штурму із різних боків із району Лисичанська та навколишніх сіл. Додалися руйнування у Верхньокам’янському. Із повітря вкотре обстріляна Білогорівка.

Наслідки обстрілів загарбниками населених пунктів на Луганщині /Фото: Фейсбук Сергія Гайдая

«Аби уникнути загальної мобілізації і негативних настроїв в рф, ворог продовжує використовувати нетрадиційні джерела накопичення бойової сили. Примусова мобілізація триває, до прикладу, на Старобільщині. Чоловіки ховаються, дехто намагається під будь-яким приводом виїхати, але «квитки» на фронт місцеве населення отримує», - підсумував очільник Луганщини.

Читайте також: росіяни на Луганщині мобілізують навіть ув’язнених за кримінальними статтями

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-