На півдні ЗСУ завдали десять авіаударів: били по опорних пунктах і складах боєприпасів

На півдні ЗСУ завдали десять авіаударів: били по опорних пунктах і складах боєприпасів

Укрінформ
Протягом доби українські захисники на Південному напрямку п'ять разів уразили ворожі опорні пункти та тричі - скупчення живої сили й техніки, загалом знищено 111 російських загарбників.

Такі цифри оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в Південнобузькій операційній зоні лишається складною, але контрольована силами оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони. Ознак створення ударних угруповань немає», - йдеться в повідомленні.

Силами посиленого взводу противник намагався провести контратаку в напрямку Андріївки, а в районі Лозового здійснив спробу відновити втрачене положення. Успіху не мав.

Двічі парами Мі-8 ворог завдавав авіаційних ударів по Потьомкіному та поблизу Ольгиного. Втрат серед українських захисників немає.

Читайте також: ЗСУ збили на Херсонщині російський винищувач – пілот катапультувався

«Натомість нашими силами нанесено десять авіаційних ударів по ворогу: З них три - гелікоптерних і сім - із застосуванням бомбардувальників та літаків штурмової авіації. П'ять разів уражено ворожі опорні пункти, три рази - скупчення живої сили та техніки на Херсонщині, двічі влучено в склади боєприпасів на Миколаївщині і Херсонщині», - уточнюють українські військові.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ виконано понад 200 вогневих завдань, у результаті чого ворог утратив 111 військових, гаубицю «Мста-Б», дві самохідні артилерійсько-мінометні установки «Нона-С», безпілотний літальний апарат типу «Елерон», 13 одиниць броньованої та іншої автомобільної техніки.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ вдарили по загарбниках в районі Антонівського мосту - депутат

Як зазначається, підтверджено знищення командного і командно-спостережного пункту, ще шести складів з боєприпасами в Херсонському, Бериславському і Каховському районах

«Штормова погода в північно-західній частині Чорного моря продовжує створювати передумови до посилення активності руху ворожих мін. При цьому корабельно-катерне угруповання чорноморського флоту зменшило склад до двох ракетних та одного великого десантного корабля», - додали в ОК «Південь».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-