росіяни хочуть загнати військову техніку та арсенал до енергоблоків ЗАЕС

росіяни хочуть загнати військову техніку та арсенал до енергоблоків ЗАЕС

Укрінформ
росіяни вимагають від адміністрації Запорізької АЕС відчинити їм машинні зали на енергоблоках ЗАЕС, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал, чим порушують всі норми і вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом у Телеграмі.

"Військові рф вимагають від адміністрації української атомної електростанції відчинити їм машинні зали на 1-му, 2-му і 3-му енергоблоках ЗАЕС, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал. Це видається загарбникам більш безпечним, оскільки вони страшенно бояться «подарунків» від ЗСУ. Тож зараз до машзалів вони хочуть загнати танки, вантажівки, зброю з боєкомплектом тощо", - йдеться в повідомленні.

В Енергоатомі застерігають: розмістивши там свій «мотлох», рашисти перекриють доступ пожежної техніки до трьох енергоблоків. І в разі пожежі, ризик якої зросте багатократно, її гасіння буде вкрай проблематичним, адже спеціалізований транспорт просто не зможе під’їхати. Таким чином, російські загарбники порушують всі норми і вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС. Загарбники планують зберігати зброю та вибухівку прямо в машинних залах енергоблоків найбільшої в Європі атомної електростанції.

Читайте також: Загарбники на ЗАЕС бояться за своє життя та облаштовують схованку у підвалі

Енергоатом закликає міжнародне співтовариство вжити всіх можливих заходів для звільнення української ЗАЕС від ворога.

Як повідомлялось, ЗАЕС перебуває під контролем російських військових з 4 березня. На території станції близько 500 військових рф і велика кількість військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-