СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Бахмуту

СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Бахмуту

Укрінформ
Правоохоронці провели контрдиверсійну операцію та знешкодили чотирьох ворожих агентів, які коригували ракетні удари по Бахмуту.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки провела контрдиверсійну операцію, в ході якої знешкоджено та затримано чотирьох ворожих агентів. Вони були завербовані спецслужбами рф для розвідувально-підривної діяльності проти України. Зокрема, зловмисники встановлювали координати об’єктів міської інфраструктури, збирали інформацію щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, агенти також намагалися отримати установчі дані українських захисників, у тому числі співробітників Служби безпеки.

Ці відомості агресор планував використати для здійснення серії ракетних обстрілів по Бахмуту та диверсій проти Сил оборони поблизу східного фронту.

Для комунікації з російськими «кураторами» агенти використовували спеціально створені Телеграм-канали.

Читайте також: «Мы проигрываем…»: загарбник розповідає родичам про знищення військ рф під Харковом

У зловмисників вилучено засоби зв’язку з доказами злочинних дій, а в одного – автомат АК-74. Затриманим повідомлено про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 18 липня Служба безпеки України із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну розслідує понад 500 проваджень за фактами колабораційної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-