росія тримає в Чорному морі два кораблі з «Калібрами»

росія тримає в Чорному морі два кораблі з «Калібрами»

Укрінформ
Два російські кораблі-ракетоносці продовжують блокувати цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря. Між тим деякі цивільні судна рухаються від Керч-Єнікальської протоки в напрямку Босфор з вимкнутою системою автоматичної ідентифікації.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба ВМС ЗСУ, передає Укрінформ.

«Станом на 18 липня на бойовому чергуванні в Чорному морі знаходяться 2 ворожі носії оперативно-тактичних ракет «Калібр», у Середземному - 5 ворожих носіїв ОТР «Калібр» та 2 ракетних крейсери. Морські комунікації в Азовському морі продовжують контролювати 6 ворожих кораблів та катерів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря здійснили 45 суден, в тому числі 10 суден рухались від протоки Босфор.

У зворотному напрямку рухаються 23 судна, в тому числі 2 судна продовжують рух у напрямку протоки Босфор, вимкнувши системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

«рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS)», - підсумували у ВМС ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ на півдні знищили 36 окупантів, два комплекси «Панцир-С1» та іншу техніку

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня ворог передислокував значну кількість кораблів із Севастополя до Новоросійська. Речник очільника Одеської ОВА Сергій Братчук зазначив, що несення бойової служби кораблями рф здійснювалось в ракетнобезпечних районах у зоні прикриття берегових систем ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-