Рівень загрози з боку білорусі зараз невисокий, але може зрости — ГУР

Рівень загрози з боку білорусі зараз невисокий, але може зрости — ГУР

Укрінформ
Рівень загрози з боку білорусі наразі є, але він не такий високий, як у лютому, хоча з часом цей рівень може зрости.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає кореспондент Укрінформу.

«ГУР МОУ постійно здійснює аналіз усіх подій і переміщень, які відбуваються на території білорусі, і це наше завдання – своєчасно виявити ту загрозу, яка може бути з території білорусі, зробити аналіз і, відповідно, надати рекомендації і доповіді Головнокомандувачу і Генштабу. Загроза є. Наразі її рівень не такий високий, як це було у лютому, але з часом вона може зрости», - поінформував Скібіцький.

Говорячи про білорусь, він заявив, що, за даними воєнної розвідки, наразі там відбувається процес ротації тих підрозділів, які перебувають біля наших кордонів. За його словами, особливістю щодо цього є те, що під час ротації буде збільшено кількість військ, які знаходяться біля нашого кордону.

Також представник ГУР МОУ зазначив, що наразі можна побачити, що певні підрозділи противника, а мова йде про ракетні підрозділи, і підрозділи ППО, і авіапідрозділи рф, - залишаються на території білорусі.

За інформацією Скібіцького, ці підрозділи можуть використовуватися для завдання ракетних ударів, а це, відповідно, зберігає ту загрозу, яка походить з території білорусі.

«Якщо говорити про потужні ударні угруповання, насамперед, російські, які були створені у лютому, перед вторгненням, то наразі таких ознак (їх формування – ред.) нема. Але ми не виключаємо, що надалі, залежно від успіху, який ворог матиме на нашій території, можливе перегрупування і посилення російської присутності на території білорусі», - поінформував він.

Скібіцький також, відповідаючи на питання, чи може Україна використовувати системи HIMARS по території Криму, серед іншого, сказав, що наразі Кримський півострів дійсно став хабом для переміщення всієї техніки і озброєння, яке йде з території рф, у південні райони нашої держави.

«По-друге, бачите, наскільки активно наразі використовується чорноморський флот рф для завдання ракетних ударів по нашій території. Насамперед, це - системи «Калібр», фрегати, малі ракетні кораблі, підводні човни, які на постійній основі кожен день несуть бойове чергування, чекають команди і потім проводять пуски... Через те це - теж одна з цілей, які необхідно вражати, щоб забезпечити безпеку наших громадян, наших об’єктів та взагалі в Україні», - уточнив Скібіцький.

Читайте також: США в ОБСЄ: білорусь є співагресором, попри відсутність її військ в Україні

Як повідомлялося, Скібіцький заявив, що росія не досягла цілі захопити Україну і готується до приєднання вже захоплених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-