російське суспільство залишиться скаліченим на покоління з власної вини - Зеленський

російське суспільство залишиться скаліченим на покоління з власної вини - Зеленський

Укрінформ
Унаслідок ракетного удару по Вінниці, де загинули 23 людини, досі у списку безвісти зниклих четверо осіб, ще четверо - у критичному стані у лікарні.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Міністр внутрішніх справ України доповів сьогодні мені повну інформацію про рятувальну операцію, яка проводилась у місті (Вінниці - ред.). Загалом по медичну допомогу звернулися майже двісті людей. Чотири людини наразі в критичному стані, на жаль. У списку зниклих безвісти досі четверо громадян. На місці робиться все, щоб з’ясувати їхню долю. Список загиблих станом на цей час не змінився – 23 людини", - розповів Президент.

Він зазначив, що уже почалося встановлення всіх винних, причетних до удару по Вінниці. "І на національному рівні, і на міжнародному рівні зробимо все, щоб абсолютно всі російські вбивці відповідали за скоєне", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Обстріл Вінниці: Монастирський доповів Зеленському про наслідки

Він також повідомив, що внаслідок удару російської армії по Миколаєву сьогодні вранці зруйновані корпуси двох інститутів – педагогічного та кораблебудівного.

"Немає таких слів у нормальній людській мові, які можуть охарактеризувати, до якого стану деградувала російська держава. Це ж подвійний злочин – знищувати саме педагогічні інститути, щоб і закладу освіти не було, і нових освітян не могли навчити", - сказав Президент.

При цьому він запевнив, що такі дії терористів нічого їм не дадуть - Україна відновить усе, що вони зруйнували.

Читайте також: Зеленський: Російський терор стане неможливим, але для цього треба боротися

"Кожен із понад двох тисяч освітніх закладів – усі дитячі садочки, всі школи, інститути, університети. А головне – ми збережемо нашу людяність і нашу цивілізованість. А от російське суспільство з такою кількістю вбивць і катів залишиться скаліченим на покоління, причому з власної ж вини", - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, вранці 14 липня російські війська обстріляли Вінницю ракетами «Калібр» 3М-14Е. Загинули 23 особи, у тому числі троє дітей.

У Вінниці 15 липня оголосили день жалоби за загиблими.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-