росія скеровує близько 70% ракетних ударів по мирних цілях – Міноборони

росія скеровує близько 70% ракетних ударів по мирних цілях – Міноборони

Укрінформ
Ракетні удари рф по мирних містах є доказом геноциду росії проти України. Згідно зі статистикою, 70% з них ворог завдає по мирних цілях.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

«Вчорашній підступний злочинний ракетний удар по центру мирного міста в Україні – це черговий факт абсолютно доказового геноциду росії проти України. Це винищення українців як нації, це намагання зламати дух українців і знизити рівень їхнього спротиву», - заявив речник.

Він зазначив, що із загальної чисельності ударів російських загарбників лише 30% припадають на військові об’єкти, решта 70% свідомо завдається по мирних містах.

Читайте також: Після російського теракту у Вінниці до лікарень звернулися 197 людей – ОП

У цьому зв'язку Мотузяник нагадав про ракетні обстріли Маріуполя, Запоріжжя, Миколаєва та інших міст.

«росія має бути визнана як країна-терорист», - наголосив він.

За словами речника МОУ, зупинити цей терор можна лише у військовий спосіб, знищуючи ракети, які російська армія випускає по українських містах. Тому Україні потрібні сучасні зразки протиповітряної оборони, які б посилили систему ППО.

Мотузяник також зауважив, що зараз Україна отримує сучасні зразки озброєння від США за так званою президентською програмою, якою передбачено виділення 40 мільярдів доларів, що мають бути витрачені до кінця вересня. Водночас, за його словами, від лендлізу в Україні очікують дуже позитивного ефекту, тому що країна сама зможе обирати зразки озброєння і військової техніки, необхідної в той чи інший момент.

Читайте також: Підприємство, яке атакували загарбники у Запоріжжі, виробляло мирну продукцію - Старух

«Яка саме зброя нам буде потрібна, безумовно, визначає Генеральний штаб. Саме він відпрацьовує головний задум оборонної операції України», - зауважив Мотузяник, додавши, що сьогодні Україна потребує далекобійної артилерії, яка дозволяє знищувати логістику противника.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня війська рф завдали по центру Вінниці удару трьома ракетами "Калібр", унаслідок чого загинули 23 особи, у тому числі три дитини.

У Миколаєві зранку 15 липня пролунало понад десять потужних вибухів, поранено щонайменше четеро людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-