Олена Зеленська: В українській армії 42 000 жінок, тисяча - на командирських посадах

Олена Зеленська: В українській армії 42 000 жінок, тисяча - на командирських посадах

Укрінформ
У лавах української армії служать 42 тисячі жінок, з яких тисяча перебувають на командирських посадах.

Про це розповіла Дружина Президента Олена Зеленська в інтерв’ю ЗМІ Республіки Корея інформагенції Yonhap News Agency та телекомпанії KBS, повідомляє Укрінформ.

«Українські жінки – це не тільки жертви цієї війни. Це є люди, які на рівні з чоловіками воюють на усіх фронтах. У нашій армії зараз уже 42 тисячі жінок, а на початок війни було 37 тисяч. Ви бачите, що кількість жінок, які хочуть захищати Україну, зростає. Це – патріотичний дух, який не можна зламати», - зазначила Олена Зеленська.

За словами першої леді, тисяча жінок є командирками в армії.

Також вона нагадала, що жінки становлять половину українських медиків і підприємців.

Читайте також: Зараз немає необхідності збільшувати кількість жінок на військовому обліку – Генштаб

«Під час війни жінки взяли на себе величезну відповідальність за родини та за дітей. 6 млн вимушених переселенців виїхали за кордон – у більшості це жінки й діти. Саме ці жінки рятували своїх дітей і зараз ми маємо їм допомогти всіма силами, щоб вони у місцях тимчасово перебування почувалися достойно, комфортно, щоб вони могли там спокійно жити до того моменту, коли в Україні стане безпечно і вони змогли повернутися», - підкреслила дружина Президента і додала, що веде роботу зі своїми іноземними колегами, аби забезпечити спокійне перебування українців за кордоном.

Читайте також: Військовий облік жінок: що потрібно знати українкам?

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-