Ракетний удар по Вінниці: до рятувальних робіт залучені тисяча осіб та понад 200 одиниць техніки

Ракетний удар по Вінниці: до рятувальних робіт залучені тисяча осіб та понад 200 одиниць техніки

Укрінформ
У Вінниці до аварійно-рятувальних робіт після ракетного удару рф залучені понад 1 000 осіб, серед яких поліцейські та рятувальники.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо Вінниці, то там залучено безпрецедентну кількість і поліцейських, і рятувальників до аварійно-рятувальних робіт. Це більш як 1 000 осіб, і це більш як 200 одиниць техніки. Ми тут працюємо у безпрецедентно оперативний спосіб, і я переконаний, що завтра до кінця світлового дня ми завершимо розбір основної маси завалів», - поінформував Єнін.

Читайте також: Ракетний удар по Вінниці: кількість госпіталізованих зросла до 71

При цьому заступник міністра уточнив, що наразі понад 40 осіб вважаються зниклими безвісти, і, за його словами, їх наразі намагаються розшукати, і якщо ці особи живі, то по можливості надати їм у максимально стислі терміни медичну допомогу.

Також він висловив співчуття усім, хто у четвер постраждав унаслідок підступних атак ворога, який, зокрема, влучив в у Будинок профспілок та у Будинок офіцерів у Вінниці, де немає жодної воєнної інфраструктури.

«Ми бачимо реакцію російських пропагандистів, які одразу ж почали писати, що вцілили у військову базу. У яку, вибачте, військову базу – російські ракети вбили 3 дитини… Невже військова база (була - ред.) у вінницькому медцентрі, у який сьогодні так само влучила російська ракета? росіянам вбачаються російські бази всюди, де є мирні українці»,- сказав він.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок удару рф по Вінниці зросла до 23

Він нагадав, що рф цієї ночі гатила по Донеччині, Запоріжжю, Миколаївщині, Сумщині, Харківщині тощо, і про те, що до цього було влучання у багатоповерхівку у Часовому Яру.

Як повідомлялося, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами «Калібр», запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Дві ракети були знищені зенітно-ракетними військами Повітряних сил ЗСУ.

Фото: Сергій Крук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-