Ворог намагається прорватися на Ізюмському напрямку, в Барвінковому йдуть бої

Ворог намагається прорватися на Ізюмському напрямку, в Барвінковому йдуть бої

Укрінформ
Активні бойові дії наразі ведуться на північному, північно-східному та південно-східному напрямках Харківської області.

Про це голова Харківської обласної війської адміністрації Олег Синєгубов розповів в інтерв’ю Укрінформу.

"Зараз ведуться активні бойові дії на півночі Харківської області, на північно-східному напрямку, а також на південно-східному, тобто Ізюмському напрямку. Це три основні напрямки, де ведуться активні бойові дії. Там ворог постійно намагається атакувати та атакує позиції українських військових, але успіхів у цьому не має, після чого відходить на зайняті раніше позиції. При цьому несе значних втрат серед живої сили та техніки", – поінформував Синєгубов.

Читайте також: Синєгубов спростував фейк про відсутність ППО у Харкові

Він зазначив, що на Ізюмський напрямок загарбницькі війська йдуть доволі великими силами, щоб утримати коридор, який використовується для направлення сил на напрямки Донеччини та Луганщини. Крім того, за словами голови ОВА, ворог постійно намагається проривати українські позиції, зокрема, у населеному пункті Барвінкове. Синєгубов підкреслив, що наразі там тривають активні бойові дії.

Водночас він повідомив, що населені пункти, які найбільше наближені до Харкова, продовжують обстрілюватися росіянами.

Читайте також: Олег Синєгубов, голова Харківської обласної військової адміністрації

Так, голова Харківської ОВА повідомив, що в Чугуївському районі обстрілюється безпосередньо місто Чугуїв, у Печенізькому районі – селище міського типу Печеніги, яке знаходиться поблизу лінії зіткнення, у Богодухівському районі – населений пункт Золочів. "Ми постійно фіксуємо обстріли цього населеного пункту впродовж останніх двох тижнів", – уточнив Синєгубов щодо Золочева.

"Крім того, Ізюмський район обстрілюється. Зокрема, промислові підприємства, які там залишилися, піддаються ударам, хоча вони жодного відношення до військово-оборонного кластеру не мають", – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 30% Харківської області знаходиться в російській окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-