росія викрала близько 200 тисяч українських дітей – Зеленський

росія викрала близько 200 тисяч українських дітей – Зеленський

Укрінформ
російська федерація викрала й вивезла з України близько 200 тисяч дітей, остаточні дані поки невідомі.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на міжнародній конференції у Гаазі, повідомляє Укрінформ.

«Досі встановлюється, скільки дітей російські сили викрали і вивезли з України. Попередня цифра – страшна: близько двохсот тисяч дітей», - сказав він.

Глава держави підкреслив, що через російську агресію десятки тисяч українців убиті, закатовані, скалічені, а мільйони людей депортовані в росію або позбавлені дому через бойові дії.

«Світ бачив, що сталося в Маріуполі й у Бучі, світ бачить російський ракетний терор буквально в прямому ефірі. Всі можуть бачити, як російська артилерія спалює міста на Донбасі й руйнує цивільну інфраструктуру в Харкові та на півдні нашої держави», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський про теракт росії у Вінниці: Таке не могли зробити люди, це – скоти

Як повідомлялося, раніше Президент інформував, що росія примусово вивезла з України два мільйони людей, серед яких кілька сотень тисяч дітей, ще десятки тисяч українців знаходяться у фільтраційних таборах на тимчасово окупованих територіях.

У Гаазі 14 липня проходить міжнародна конференція щодо координації зусиль міжнародного співтовариства, спрямованих на розслідування злочинів, скоєних росією в Україні, та забезпечення правосуддя.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-