Україна не допустить, щоб західна зброя потрапила до рук російських терористів - Залужний

Україна не допустить, щоб західна зброя потрапила до рук російських терористів - Залужний

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час телефонної розмови з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі поінформував про оперативну ситуацію на фронті та запевнив, що українська сторона не допустить потрапляння зразків сучасного озброєння до рук терористів.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Фейсбуці.

«Сьогодні вночі відбулася чергова розмова з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Традиційно поінформував колегу про поточну оперативну обстановку. Зауважив, що противник продовжує зосереджувати свої основні зусилля на півночі Луганської та Донецької областей, намагаючись витиснути нас із займаних позицій. Активні бойові дії ведуться на напрямках Ізюм-Словʼянськ, Святогірськ-Словʼянськ, Лисичанськ-Соледар, Лисичанськ-Сіверськ, Попасна-Соледар. Нам вдається відбивати масовані атаки ворога. На Херсонському напрямку підрозділи Сил оборони України продовжують звільняти наші території», - повідомив Головнокомандувач.

За словами Залужного, генерал Міллі відзначив ефективність роботи українських ракетно-артилерійських систем, зокрема застосування М142 HIMARS.

Крім того, сторони обговорили темпи та обсяги поставок міжнародної технічної допомоги Україні. Залужний підкреслив, що українська сторона чітко усвідомлює відповідальність за кожну одиницю озброєння і не допустить його потрапляння до рук терористів.

Читайте також: Залужний обговорив плани майбутніх операцій із начштабу Британії

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що вся надана Україні міжнародними партнерами зброя проходить ретельний облік і йде на фронт, а всі розмови про інше є російськими вкидами для зриву постачань.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-