Кулеба про удар рф по Вінниці: Будемо судити за кожну краплю української крові

Кулеба про удар рф по Вінниці: Будемо судити за кожну краплю української крові

Укрінформ
росія, яка скоїла новий воєнний злочин у Вінниці, під час проведення Конференції в Гаазі щодо відповідальності рф за злочини в Україні, постане перед судом за кожну краплину української крові та сліз.

Про це заявив у Твіттері міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

«У той час як у Гаазі триває Конференція щодо відповідальності рф за злочини в Україні під керівництвом (міністра закордонних справ Нідерландів) Вопке Гукстри, росія скоює ще один воєнний злочин. Серед постраждалих від ракетного удару по Вінниці щонайменше одна дитина. Ми будемо судити російських військових злочинців за кожну краплю української крові та сліз», - написав Кулеба.

У Гаазі в четвер проходить міжнародна конференція щодо координації зусиль міжнародного співтовариства, спрямованих на розслідування злочинів, скоєних росією в Україні, та забезпечення правосуддя.

Участь у заході беруть міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра, прокурор МКС Карім Хан, єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Організатором міжнародної конференції щодо посилення та координації зусиль для притягнення росії до відповідальності за злочини на території України є Нідерланди.

Очікується, що на конференції сторони досліджуватимуть можливості для співпраці, зокрема координацію дій щодо проведення розслідування в Україні під егідою Офісу прокурора (МКС). Також буде надано рекомендації зі збору та зберігання доказів та посилення співпраці з неурядовими організаціями.

Читайте також: Причетні до воєнних злочинів в Україні мають бути фігурантами процесу все життя - єврокомісар

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Вінниці близько 11.00 три російські ракети влучили в будівлю з офісними приміщеннями в центрі міста. Кількість загиблих унаслідок ракетного удару зросла до 12 осіб. Пошкоджено довколишні будинки, на паркувальному майданчику згоріло декілька десятків автомобілів. Президент Зеленський назвав ракетний удар по Вінниці терористичним актом з боку рф.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-