Регіони: ракетні обстріли Миколаєва і Харкова, бої на Донбасі та все більше військ рф на Херсонщині

Регіони: ракетні обстріли Миколаєва і Харкова, бої на Донбасі та все більше військ рф на Херсонщині

Укрінформ
російські загарбники завдали ракетних ударів по Миколаєву і Харкову, під Верхньокам’янським Донецької області триває бій, а у Херсонській області ворог накопичує сили поблизу лінії фронту.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 14 липня.

У Дніпропетровській області російські війська знову обстріляли Криворізький район. Ударили по Зеленодольській громаді - по селу Велика Костромка і Зеленодольську. У Великій Костромці без постраждалих. Інформація щодо наслідків наразі уточнюються.

У Харкові ввечері загарбники завдали ракетних ударів, пошкоджений об‘єкт критичної інфраструктури в Немишлянському районі. Постраждалих немає. Вночі в Основ’янському районі ракета влучила в меблевий цех, виникла пожежа. Частково зруйновано трьохповерхову будівлю, пошкоджено три вантажні авто та об‘єкт критичної інфраструктури. Попередньо, без постраждалих.

Читайте також: Ворог намагається прорватися до Сіверська та відкрити шлях до Бахмута

В області протягом доби ворог обстрілював Золочів Богодухівського району, Дергачівську громаду Харківського району, були пожежі в будинках і господарчих спорудах. В Ізюмському районі вчора внаслідок обстрілу на території комунального закладу лікарні горів дах. Жертв немає. У Чугуївському районі протягом доби через ворожі обстріли госпіталізували двох поранених.

Вночі на Бахмутському напрямку, де тримають оборону захисники Луганщини, росіяни здійснили два артобстріли, чотири мінометних та один з РСЗВ. Під Верхньокам’янським триває бій. Відзначається активність диверсійно-розвідувальних груп. «уряд лнр» прийняв постанову, згідно з якою до робіт тимчасового характеру на нещодавно захоплених територіях допускаються пенсіонери, а також розпорядження про створення медзакладів: Лисичанська центральна багатопрофільна лікарня, Лисичанська міська психіатрична лікарня, Лисичанська міська стоматологічна поліклініка, Кремінський онкологічний диспансер, Сєвєродонецька центральна міська багатопрофільна лікарня та інших.

У Донецькій області війська рф завдали ракетних ударів: у Костянтинівці – три, у Нью-Йорку і Краматорську – по два. Також обстріляли Слов'янськ і Авдіївку. Пошкоджені важливі для області промислові об'єкти - «Зевс Кераміка» і Авдіївський коксохімічний завод. Вночі і зранку прильоти по Краматорську, можлива кількість жертв уточнюється. За добу троє людей загинули, ще п’ятеро поранено.

Читайте також: росіяни посилили роботу ДРГ: на наші блок-пости виходять вороги, перевдягнуті у форму ЗСУ

Миколаїв сьогодні зранку зазнав масованого ракетного обстрілу. За попередньою інформацією, по обласному центру випущено 9 ракет. Наразі відомо про пошкодження двох навчальних закладів, об’єкта транспортної інфраструктури та готелю. Одна людина дістала поранення. Попередньо, без жертв. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: Ворожий обстріл зруйнував готель у центрі Миколаєва

Вночі росіяни обстріляли м. Баштанка. За попередньою інформацією, є зруйновані житлові будинки, одна людина загинула. Детальна інформація уточнюється. Вночі та зранку - обстріли у Широківській громаді. Влучання переважно поза межами населених пунктів, внаслідок чого горіли поля з зерновими, було пошкоджено водонапірну вежу, пошкодження ліквідовано. Постраждалих немає. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

На території Херсонської області тривають бойові дії, внаслідок чого все більше населених пунктів на межі знищення. З кожним днем від вибухів і обстрілів страждають все більше мирних людей, на мінах підривається худоба, знищується вціліла раніше інфраструктура, горять поля з пшеницею та ліси. Жителі громад, які межують з Дніпропетровською та Миколаївською областями фіксують збільшення техніки та кількості військових рф. У Херсоні загарбники почали демонтаж пам’ятника Героям Небесної Сотні, також триває знищення монументів Героям АТО/ООС.

Читайте також: Південь: ЗСУ обстріляли пункти управління та посадковий майданчик у Новій Каховці

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Житомирській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-