Загарбники обстрілюють Одещину ракетами для виявлення місця дислокації ППО

Загарбники обстрілюють Одещину ракетами для виявлення місця дислокації ППО

Укрінформ
Російські загарбники не припиняють запускати ракети по Одещині, в тому числі застосовують протирадіолокаційні ракети, намагаючись виявити місця дислокації підрозділів Протиповітряної оборони ЗСУ. Командуванню Сил оборони відомо, які саме об'єкти відшукують рашисти, тож забезпечується їх надійне маскування.

Про це заявив в ефірі телемарафону речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Російські загарбники все частіше випускають ракети по Одеській області, завдаючи ударів по житлових будівлях та спорудах інфраструктури, а й намагаються також промацати місця дислокації об’єктів нашої оборони, сформовані з початку повномасштабного вторгнення. Приміром, 12 липня задіяли для пусків протирадіолокаційних ракет типу Х-31 винищувачі Су-30. Проте не досягли цілей – жодна з ракет не долетіла до меж Одещини», – зазначив Братчук.

За його словами, командування Сил оборони розуміє, по яких саме об'єктах намагаються влучити рашисти і забезпечує відсіч противнику.

Читайте також: Учора ворог атакував Одещину чотирма ракетами

Речник ОВА наголосив, що останнім часом сили ППО та інші підрозділи ЗСУ отримали новітню техніку для відбиття атак противника. Разом з тим, воїни невпинно підвищують боєготовність.

«Оскільки імовірність повторних ракетних ударів залишається дуже високою. Як з борту винищувачів, так і двох надводних кораблів і двох ракетоносних субмарин, що сумарно споряджені 24 оперативно-тактичними ракетами. І обстріли відбуваються буквально щодня», – додав Братчук.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-