У москві формують «собянінський полк» для війни в Україні

У москві формують «собянінський полк» для війни в Україні

Укрінформ
У москві у військовий підрозділ набирають найманців для участі у повномасштабному російському вторгненні в Україну. Вербувальники і самі найманці називають його «собянінським полком», підрозділ, як мінімум, частково фінансується з бюджету москви.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання «Медуза».

Зазначається, що набір у «собянінський полк» почався 1 липня. Здебільшого в нього записуються не москвичі, а жителі інших регіонів. За умовами набору, записатися можуть чоловіки віком до 60 років. Їм обіцяють платити більш як 200 тисяч рублів на місяць. Найманці протягом місяця проходитимуть підготовку на полігоні Муліно у Нижньогородській області, після чого їх відправлять в Україну.

Читайте також: Науседа сказав, скільки часу знадобиться ФРН, аби отримати «щеплення від москви»

Одним із вербувальників у «собянінський полк» є Роман Володимирович Висоцький (позивний «Болгарин») — повний тезка одного з колишніх командирів «народної міліції» «днр». Він називає себе «командиром батальйону» у «собянінському полку».

Мер москви Сергій Собянін з початку війни в Україні майже не висловлювався про «спецоперацію». За інформацією російських ЗМІ, він намагається дистанціюватися від воєнних дій і займатися справами міста. Водночас Собянін підписав угоди про співпрацю з «днр» і «лнр», а москва взяла «шефство» над Донецьком і Луганськом, що має на увазі фінансову допомогу.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько- української війни

24 лютого рф почала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста та села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-