Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько- української війни

Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько- української війни

Укрінформ
13 липня, 14:30 - брифінг на тему: “Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько- української війни.”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер:  Юрій Ігнат - речник Командування Повітряних Сил ЗСУ, полковник (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Повітряні сили ЗСУ спростовують фейк росіян про збиття 4 українських літаків

У Повітряних силах Збройних сил України закликають громадян не вірити інформації, яку розповсюджує російський агітпром, зокрема, у те, що нібито рф збила 4 українські літаки.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Сьогодні близько 12:00 конашенков, який є спікером міноборони, у ЗМІ рф “збив” 4 літаки наші, знову. Ми ще раз підкреслюємо і закликаємо громадян - не вірте цим брехливим пропагандистським російським ЗМІ, їхнім телеканалам і їхнім пропагандистським соцмережам. Не потрібно вірити цим байкам”, - сказав він.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, всі українські літаки виконують свої завдання і “знаходяться там, де їм потрібно”.

Ігнат зазначив, що українська авіація виконує свої завдання фактично щодня, зокрема, завдає групових авіаударів по позиціях російських військ. Він підкреслив, що наразі такими найбільшими важливими цілями є логістичні центри противника, склади боєприпасів тощо.

Серед іншого, речник нагадав, що станом на вівторок із початку повномасштабного вторгнення рф українська авіація здійснила 1700 авіаударів по позиціях росіян.

“Це, зокрема, і штурмова авіація разом з армійською авіацією, вертольотами залітають фактично на передній край, углиб оборони противника і знищують склади, військову техніку та живу силу. Безумовно, діють у нас і винищувачі, є патрулювання повітряного простору, підконтрольного нашій державі, ЗСУ”, - поінформував Ігнат.

За словами представника командування Повітряних сил ЗСУ, зенітно-ракетні війська, безумовно, теж перебувають у стані постійної бойової готовності і прикривають повітряний простір. Працює також і ППО Сухопутних військ.

Як повідомлялося, 11 липня у Міністерстві оборони України поінформували, що захоплений у росіян ЗРК “Панцир-С1” уже знищив першу ворожу ціль.

рф застосовує більш старі ракети, бо високотехнологічну зброю вона заощаджує — Повітряні сили ЗСУ

Наразі росія застосовує більш старе озброєння, зокрема, - ракети радянського виробництва, бо противник перейшов до заощадження іншої високотехнологічної і дороговартісної техніки.

Про це під час брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ поінформував речник Командування Повітряних Сил Збройних сил України, полковник Юрій Ігнат.

Серед іншого, він зазначив, що противник уже десь 2,5 місяці не залітає у повітряний простір України, підконтрольний нашим силам оборони.

За словами Ігната, рф змінила свою тактику застосування озброєння і діє з території білорусі, рф, Чорного та Каспійського морів, запускаючи по Україні крилаті ракети різних типів - як радянського виробництва, так і більш технологічні ракети.

“Що стосується ракетного озброєння, яке противник застосовує, то він, передусім, перейшов на ракети радянського виробництва. Уже багато йде розмов про те, що у противника вичерпуються запаси високотехнологічних ракет. Це можна пояснити лише тим, що противник все ж заощаджує таку високотехнологічну і дороговартісну техніку, озброєння, щоб погрожувати ним у подальшому усьому світу, як вони це роблять завжди”, - уточнив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Тому, як поінформував Ігнат, наразі ворог застосовує такі ракети, як Х-22, Х-59, Х-31 - на різних напрямках.

При цьому, говорячи про протиповітряну оборону, речник запевнив, що наразі робиться усе можливе, щоб збивати якомога більше російських ракет - зенітно-ракетними військами, і українською авіацією, повітряними силами.

У свою чергу представник Командування Повітряних Сил ЗСУ уточнив, що збити крилату ракету — річ непроста.

“Частіше за все збиваються ракети, які летять з швидкістю близько 900 кілометрів на годину, це їхня така типова швидкість, і це - ракети калібр, типу Х — Х-101, Х-55, тощо. Ці ракети ще є більш-менш вірогідними, більш реалістичними цілями, які ми можемо збивати нашим озброєнням, яке є наразі у Повітряних силах. А це - і переносні зенітні ракетні комплекси, і зенітні ракетні комплекси “Бук М-1”, “С-300”, що є на озброєнні у Повітряних сил, і ППО Сухопутних військ”, - сказав Ігнат.

Він також зазначив, що є уже близько 10 випадків збиття крилатих ракет рф винищувачами, які перехоплюють ці цілі, завдяки взаємодії з органами бойового управління і офіцерами цього управління, які наводять наші винищувачі на ракети і, відповідно, їх перехоплюють та вражають своїми вогневими засобами.

Окремо Ігнат заявив, що набагато складніше збивати ракети оперативно-тактичних комплексів, таких, як “Іскандер” (сучасний оперативно-тактичний комплекс) та “Точка-У” (радянський комплекс).

“Точка-У” летить зі швидкістю у більше 4 тисячі кілометрів на годину, вона летить по балістичній траєкторії, по дузі. А фактично “Іскандер”, нова версія оперативно тактичного комплексу, летить зі швидкістю більше 8 тисяч кілометрів на годину. Тому така ціль є надзвичайно важкою і складною, і тому, на жаль, їх збивати так ефективно, як збиваються крилаті ракети, не можемо”, - поінформував Ігнат.

Також речник Командування Повітряних сил ЗСУ заявив, що такі ракети, як Х-22, яка влучила у Кременчуці у ТЦ, і як Х-31, теж є надзвичайно швидкісними, і протикорабельна ракета “Онікс” теж - тож є надзвичайно складними цілями для нашої протиповітряної оборони.

“Якщо є можливість, то їх, звичайно, можна збити. Але це дуже складна ціль для тих засобів, які ми наразі маємо на озброєнні. А на озброєнні наразі є засоби, які вироблялися ще у 80-х роках, а розроблялися — у 60-х роках. Це стосується як винищувальної авіації, так і зенітно-ракетних військ”, - сказав він.

Ігнат, серед іншого, уточнив, що наразі є серед збитих ЗСУ повітряних цілей рф - 217 ворожих літаків, 188 вертольотів, а також — 665 БПЛА рф оперативно-тактичного рівня.

Як повідомлялося, Повітряні сили Збройних сил України 10 липня знищили командно-спостережний пункт, польовий склад боєприпасів та до десяти бойових броньованих машин противника.

Ефективність ППО підвищується майстерністю українських військових — речник Командування Повітряних сил

Поліпшення ефективності української ППО, про що говорять експерти, пов'язана, імовірно, з рівнем майстерності наших військових, які з кожним днем повномасштабної війни з рф набувають неабиякого досвіду.

Про це під час брифінгу у Медіа Центрі Україна — Укрінформ поінформував речник Командування Повітряних Сил ЗС України, полковник Юрій Ігнат.

“Ефективність (роботи наших — ред.) ППО підвищується, мабуть, майстерністю наших людей, які з кожним днем війни повномасштабної набувають неабиякого досвіду і розуміння, зокрема, і застосування техніки, власне, того озброєння, яке ми наразі маємо”, - наголосив Ігнат.

Він додав, що наразі проявляється, у тому числі, майстерність, бойовий дух людей, і нестандартні прийоми, щоб збивати ці ракети, бо стандартні прийоми, за його словами, не завжди працюють.

Речник Командування ПС ЗСУ уточнив, що партнери України, серед іншого, наразі передали чимало переносних ЗРК, крім того, була захоплена певна ворожа техніка, зокрема, мова йде про “Панцир-С1”.

Він заявив, що рф як країна-агресор застосувала проти України фактично усі типи озброєння, зокрема ракетне озброєння.

“Ніде у світі з таким не стикалися ще жодного разу, такої ракетної атаки на жодну крану світу не було. Ми залишилися сам на сам фізично, ми воюємо самі, але ми маємо підтримку всього світу. Хочу підкреслити, що ця війна для нас надзвичайно важка, бо ми протистоїмо цим озброєнням, і ми робимо все залежне від нас, щоб максимально ефективно протистояти цим ворожим атакам”, - поінформував Ігнат.

Щодо HIMARS і іншу високоточної зброї він зазначив, що використання авіації разом з артилерією — це надзвичайно потужна річ.

“Ми, безумовно, будемо використовувати усі можливості цієї взаємодії. Як відомо, будь-яка артилерія, навіть така хороша і якісна, сучасна, як HIMARS і гаубиці М777, потребують хорошого цілевказання, а це - повітряна розвідка і наведення на ціль. З цим завданням мають впоратися БПЛА, безпілотні системи, які можуть вдало це робити. У цьому випадку безпілотна авіація — надзвичайно корисний помічник для такої артилерії”, - поінформував речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомлялося, 10 липня Командування Повітряних сил ЗСУ поінформувало, що поблизу міста Горлівка Донецької області Збройні сили України знищили російський гелікоптер.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-