Українські військові знищили дві ворожі артсистеми «Нона-К» і техніку загарбників

Українські військові знищили дві ворожі артсистеми «Нона-К» і техніку загарбників

Відео
Укрінформ
Бійці 40-ї окремої артилерійської бригади ім. Великого князя Вітовта знищили дві артсистеми «Нона-К» і техніку російських загарбників.

Відео оприлюднене на сторінці бригади у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, артилеристи спільно з відділом розвідки штабу угруповання військ «Харків» та групи повітряної розвідки 3 бригади оперативного призначення Нацгвардії знищили дві причіпні артсистеми «Нона-К», автомобіль із боєприпасами, склад артилерійських боєприпасів російських загарбників.

«Новий феєричний жест доброї волі від вантажного авто, складу з боєкомплектом та артсистем “Нона-К”», — йдеться у дописі.

«Нона-К» – це радянська/російська причіпна артилерійська система калібру 120 мм. Вона є універсальною артсистемою ствольної артилерії, що поєднує властивості міномета та легкої гаубиці. Вона призначалася для озброєння артилерійських дивізіонів десантно-штурмових бригад.

Ця артсистема може виконувати функції міномета, гаубиці, мортири чи протитанкової гармати. Дальність стрільби звичайними боєприпасами – від 850 до 8850 м, активно-реактивними снарядами – 13 км.

Читайте також: Склади загарбників у Новій Каховці детонують і досі - ЗМІ

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 12 липня ліквідували 838 артилерійських систем, 247 РСЗВ, 2699 одиниць автомобільної техніки й автоцистерн.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-