росіяни уночі запустили із Бєлгорода по Україні близько 15 крилатих ракет, три з них – на Харків

росіяни уночі запустили із Бєлгорода по Україні близько 15 крилатих ракет, три з них – на Харків

Укрінформ
Минулої ночі ворог запустив із російського Бєлгорода в бік України близько 15-ти крилатих ракет, три з них влучили по об’єктах у Харкові.

Про це повідомив в ефірі національного марафону новин голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Якщо ми говоримо про крилаті ракети, то сьогодні вночі ми зафіксували виліт в наш бік із території російської федерації, з району Бєлгорода, біля 15-ти крилатих ракет. По місту Харкову було лише три прильоти. Звичайно, десь спрацювала наша протиповітряна оборона, десь крилаті ракети летіли в іншому напрямку (не на Харківщину -ред.). У випадку з РСЗВ ситуація гірша – збити їх наразі вкрай важко, фактично неможливо», - зазначив Синєгубов.

Читайте також: росіяни влучили ракетами в торговельний центр та житлові будинки у Харкові

Він наголосив, що війська рф не полишають тактику терору мирного населення, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі.

Голова ОВА нагадав, що у випадку з крилатими ракетами в місті, як і цієї ночі, спрацювала повітряна тривога, попередити про обстріли з реактивних систем залпового вогню неможливо.

Як повідомлялося, 11 липня вночі загарбники завдали по Харкову 3 ракетних удари: в Слобідському районі зруйновано школу та один під’їзд 6-поверхового житлового будинку, в якому рятувальники витягли з-під завалів пенсіонерку; в Основ'янському районі ракета влучила в землю недалеко від складських приміщень, у яких вибуховою хвилею вибито вікна.

Читайте також: У лікарнях Харкова після обстрілу - 31 поранений, серед них двоє дітей

Вранці 11 липня загарбники обстріляли Харків із РСЗВ: троє людей загинули та 31 постраждали, в тому числі двоє дітей.

Раніше Синєгубов зазначав, що ракети, випущені з Бєлгорода, долітають до Харкова за 30-40 секунд, тож у людей дуже мало часу для переходу в укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-